HC Energie Karlovy Vary

Frodl: Výhra v derby? Skvělý jak svině

Velká výhra v derby! Energetici ve svátečním derby porazili Plzeň poměrně jasně, na ledě dominovali a soupeři prakticky nic nedovolili. Hattrickem se blýskl se Dávid Gríger, na druhé straně pak zase zářil Dominik Frodl. Z toho se stává specialista na Plzeň, i s přípravou jde totiž o čtvrtou výhru v jedné sezoně.

Dominiku, výhra v derby, jak se hodnotí? Prosím upřímné hodnocení bez frází...
Je to skvělý jak svině. Nechtěli jste fráze ne? (smích). Derby, po dlouhé době jsme zase urvali tři body. Musím říct, že mám strašnou radost ze třetí třetiny, jak jsme to odehráli. Konečně tam bylo to, co tam má být. Kolikrát jsme ty zápasy ztratili, když jsme vedli. Šli jsme fakt vyhrát a ne si zahrát, klobouk dolu.

Odchytal jste čtvrté derby, i s přípravou, všechna jste vyhráli. Jak se vám to jako bývalému hráči Plzně poslouchá?
Příprava je sice hezká, ale na to se nikdo neptá. Je to skvělý pro město, je to skvělý pro nás. Je to jeden z největších zápasů v sezoně, jsem nadšený, že jsme zatím úspěšní my.

Chválil jste třetí třetinu, ale dle mého byl skvělý zápas. Dalo se tam najít něco, co byste kolegům v poli vytknul?
Ta druhá třetina, přišlo mi, že jsme byli celkem pod tlakem, hráli jsme hodně u nás v pásmu. Prostě to holt občas hokej takhle přinese. Ale jak říkám, vyzdvihl bych třetí třetinu, jak jsme to odehráli a Plzeň jsme, nechci říct do ničeho nepustili, ale neměli takový tlak, takové zámky, jak by se očekávalo, když chtěli vyrovnat.

Aréna byla úplně narvaná, jak se líbila atmosféra? Znáte to z obou stran...
Bylo samozřejmě vyprodáno, což bylo skvělý. Lidi byli slyšet určitě daleko více, než ty zápas předtím. Myslím ale, že je to i našimi výkony, kdy to dneska mělo grády. Poslední zápas s Brnem, teď. Doufám, že nám vytvoří takovou atmosféru i v příštích zápasech, ať přijede kdokoliv.

Dobré výkony, druhá výhra v řadě doma. Stává se z KV Areny zase místo, kde se vám bude dařit?
Byli jsme doma špatní, to víme, potřebujeme doma vyhrávat. Jak kvůli tabulce, tak i kvůli lidem. Ti nás tím živí, že chodí, že nás budou podporovat a bude zájem o hokej. Pro tohle.

Ve čtvrtek jedete do Boleslavi, pak v sobotu doma. Závěr roku bude nabitý, jak na něj?
Jsou zápasy, do kterých... řeknu to, musíme prostě vyhrát. Neměli jsme žádnou delší sérii v sezoně, teď jsme vyrovnali naši nejdelší sérii, dva zápasy za sebou vyhrané. Snad se to posune dál.

Související články