HC Energie Karlovy Vary

Góly bych vyměnil za výhru, říká Flek

Jakubu Flekovi se letos proti Litvínovu daří, chemikům totiž ve čtyřech zápasech nastřílel čtyři branky. V posledním vzájemném střetnutí přispěl Energii dvěma zásahy, ani to však na výhru nestačilo. Jak karlovarský střelec hodnotil ztracený zápas a co dodal ke své pozvánce na reprezentační sraz?

Jakube, ze zápasu s Litvínovem máte bod. Jaký pro vás je?
Bod bych nebral, protože ještě šest minut před koncem jsme vedli a dostali jsme gól v naší přesilovce, což by se nám nemělo stávat. Sice se říká, že každý bod z venku je dobrý, ale vzhledem k tomu, jak se to utkání vyvíjelo jsme měli brát plný počet.

Těší hráče dva góly v takovém zápase?
Góly těší, ale určitě bych je vyměnil za výhru. V naší situaci není prostor na individuální statistiky, ale na týmové body a těch jsme měli získat více.

S Litvínovem jste nevyhráli ani napočtvrté, čím to?
Těžko říct. My si soupeře vybírat nemůžeme, prostě jdeme od zápasu k zápasu. Škoda tohoto utkání, myslím, že rozehrané jsme to měli dobře.

Až na jednu výjimku to přitom byly vyrovnané zápasy...
Oni vždycky zaberou více na konci a překlopí to na svou stranu.

Po výhře na nájezdech se na vás navíc opět pomalu dotahuje Chomutov...
My asi nemůžeme koukat moc dozadu, všichni víme, co nás čeká - play-out. Ale musíme bojovat o každý bod, zápasů je ještě dost, takže my nesmíme mít hlavu někde svěšenou, že zase budeme hrát do konce dubna, ale abychom to uhráli a neskončili v baráži.

Ještě k minulému týdnu, vy jste se zúčastnil reprezentačního srazu, ačkoliv to nakonec na finální nominaci nevyšlo, jak jste si to užil?
Tak pro mě to byla hlavně obrovská zkušenost a motivace k další práci, byť finální nominace nedopadla. Jsem strašně rád, že jsem do toho nakoukl alespoň takhle a jsem za to vděčný. Snad si jednou sen, že si se lvem na dresu zahraji, jednou splním.

Bylo tam nějaké zklamání?
Zklamání bych to nenazval. Já jsem byl strašně šťastný, že jsem tam vůbec byl a mohl to zažít, že jsem dostal pozvánku na ty tréninky. Hnací motor makat nadále, budu na sobě pracovat.

Mohlo se na tom podepsat i to, že jste nebyl stoprocentně fit?
Fit jsem úplně nebyl, přecházel jsem nějakou chřipku. Po trénincích s reprezentací jsem lehl úplně s antibiotiky. Co se dá dělat, teď jsem zdravý a musíme si splnit hlavně tady tu týmovou povinnost. Já budu dělat vše pro to, abychom neskončili v baráži. Když pak přijde nějaká další šance v dresu se lvem, budu šťastný a udělám pro to všechno.

Související články