HC Energie Karlovy Vary

Habal: Věřím, že jsme nastartovali vítěznou sérii

Karlovarský brankář Vladislav Habal kryl v podkrušnohorském derby všech třicet střel soupeře a po zásluze byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání. Nad první nulu v sezóně ale postavil získané body, které jeho tým nutně potřeboval.

Vláďo, po čtyřech prohrách konečně výhra. Je to velká úleva?
Je to skvělý pocit. Už jsme tu výhru vážně potřebovali. Myslím, že už ty předchozí dva zápasy nebyli od nás herně špatné, ale nedávali jsme góly. Jsem rád, že se to dnes, ještě v takto speciálním utkání, otočilo a je to skvělý pocit.

Dva předchozí zápasy jste neskórovali. Co jste si k tomu řekli v šatně a na trénincích?
My jsme měli hodně střel, ale bohužel nám to tam nepadalo. To se někdy bohužel v hokeji stane. My ale nepodléhali panice a věděli, že je jen otázkou času až se to otočí. Dnes se to stalo, za což jsme moc rádi. Doufáme, že nás to nastartuje a uděláme nějakou vítěznou sérii.

K výhře jste přispěl měrou největší, vychytanou nulou…
Mám obrovskou radost. Ale hlavně za ty body, které jsme nutně potřebovali. A ta nula pro mě byla jen takovou třešničkou na dortu.

Utkání začalo zhruba o dvacet minut později. Jak jste udržovali koncentraci?
Pro nás to bylo nepříjemné, jak jsme tam jen seděli a koukali. Ale to k takovým ceremoniálům prostě patří. Pro oba týmy to bylo navíc stejné, takže bych tomu nedával nějakou extra váhu.

Kdy vám bylo v utkání nejhůře? Bylo to při úniku Abdula ve třetím dějství?
I ve druhé třetině měl soupeř šance a jednou nebo dvakrát se mi tam podařilo puk vypíchnout, když šel ten hráč do kličky. V té třetí třetině jsem se tam jenom roztáhl a puk mě naštěstí trefil. Štěstí dnes bylo na mé straně, ale to k tomu prostě patří.

Dostali jste doposud 99 branek, bylo motivací zabránit té stovce?
To určitě ne. Přiznám se, že takovéto statistiky vůbec nesleduji (úsměv).

Děkuji za rozovor.