HC Energie Karlovy Vary

Havlín před Libercem: Těžký zápas, dobře nás připraví na předkolo

Energetiky čekají poslední dvě kola základní části, před startem předkola vyzvou Liberec a Kladno. Těžká utkání jim mohou přinést postup do elitní osmičky a výhodu domácího prostředí pro úvodní kolo play-off, na které už se těší i obránce Tomáš Havlín.

Tomáši, čekají vás poslední dva zápasy základní části, Liberec a Kladno. Jak se na ně připravujete?
Příprava je stejná jako na všechny zápasy, není to nic speciálního. Na druhou stranu se blíží předkolo a chceme se na to co nejlépe připravit, takže na určité věci se zaměřujeme. Příprava na soupeře samotné je ale stejná jako vždy.

Máte jisté play-off, ale stále hrajete o výhodnější osmou pozici, motivace je tedy jasná?
Určitě. Nejde jen o tu osmičku, ale i o to, abychom zakončili základní část v nějakém dobrém rozpoložení a herní pohodě. To bychom chtěli přenést do předkola, protože člověk tam určitě nechce jít po dvou prohrách. Myslím, že pro nás bude důležité, abychom si udrželi dobré rozpoložení a přenesli to do předkola.

Jak si užíváte trochu větší klid, když už máte své jisté a nemusíte se strachovat do posledního kola?
Určitě je to příjemnější než jít do posledních dvou zápasů s tím, že musíte. To asi nikdo nechce zažít. Jsem rád, že jsme to letos s nějakým předstihem uhráli klidněji. Závěr byl sice trochu hektický a vypadalo to, že se bude hrát do posledního zápasu, tak jsem rád, že se nám to podařilo zajistit o něco dřív. Máme klid a můžeme se na to připravit.

V pátek vás čeká Liberec, který je nyní ve výborné formě a hraje o nejlepší čtyřku, vyhrál sedm zápasů v řadě. Co čekáte od utkání?
Bude to těžký zápas, jako předešlé letošní zápasy s nimi. Bude to podle mě velmi vyrovnané. Víme, že v předkole dostaneme podobný tým, takže to pro nás bude jen motivace, musíme na to být připraveni. Je to super příprava před předkolem, tempem a úrovni to bude blízké.

Berete zápasy proti Liberci ještě nějak osobněji, nebo po té době zde už to tak nevnímáte?
Snažím se na to nějak nemyslet, ale ty zápasy samozřejmě jsou nějak jiné. Strávil jsem tam nějakých 14 sezon, takže trochu jiné to je, ale myslím, že ve chvíli, kdy přijde zápas tak na to nemyslím a je to duel jako každý jiný. Je ale pravda, že možná před zápasem nebo po něm nad tím člověk přemýšlí trochu jinak.