HC Energie Karlovy Vary

Hezký nebo ošklivý, každý gól se počítá, usmívá se Skuhravý

Utkání s Pardubicemi přineslo gólovou smršť, o kterou se Karlovy Vary postaraly. Kapitán Energie, Václav Skuhravý si na svůj účet připsal již dvoustý gól v české nejvyšší hokejové soutěži.

Venco, co podle vás rozhodlo utkání s Dynamen?
Pardubice dobře vstoupily do utkání a ze začátku nás zatlačily. Povedly se nám dát dva góly v první třetině. Dále za to mohly také vyloučení, kdy Pardubice měly více vyloučených, jak my. Nám se podařilo proměnit přesilové hry. To podle mě rozhodlo.

Inkasovali jste chvilku před druhou sirénou, jak těžké bylo udržet koncentraci při vysokém vedení?
Gól byl trošku nešťastný, padl v přesilové hře. Filipovi vypadl kotouč a Pardubice ho dorazily. My jsme měli špatně rozebrané hráče. Před třetí třetinou jsem si řekli, že musíme hrát pořád stejně. A také jsme hráli. Navíc jsme měli přesilové hry, které jsme dokázali využít. Další branky napadaly už samy.

V Pardubicích vám padlo do branky téměř vše, na co jste sáhli. Chybělo vám v předchozích zápasech štěstí?
Chodili jsme hodně do brankoviště, což je recept, jak dávat góly. Potom je každý gól důležitý, ať je hezký nebo ošklivý. Každý se totiž počítá.

V posledních dvou zápasech jste využili šest přesilových her, co tomu říkáte?
Přesilovky nám prvně vůbec nešly, poslední dobou se to ale otočilo. Není to tak, že bychom je měli nějak sehrané, roli hrálo také štěstí.

Po sérii proher jistě tři vysoké výhry potěší...
Každý soupeř je silný. Hráli jsme hodně zápasů doma a nyní jsme vyhráli poprvé na venkovním ledě. Bylo pro nás hodně důležité bodovat s Pardubicemi. Podařilo se nám vyhrát zápas a bylo to dobré.

Ve chvílích nezdaru, věřili jste, že hokej, který chcete hrát, má ještě smysl?
Pořád jsme věřili. Ani v předchozích zápasech jsme nehráli špatně, ale dělali jsme laciné chyby. V posledních třech zápasech se nám povedlo se chybám vyvarovat.

Dal jste dvoustý gól v extralize, to je výrazný počin...
Nevím, jestli výrazný, každý gól je důležitý (úsměv). Hlavně jsem rád, že jsme vyhráli.

Sledujete statistiky o tom, kolik máte gólů?
Nesleduji to. Jenom teď mi to bylo připomínáno, když se o tom psalo u nás na webu. Jinak to ale vůbec nesleduji.

Pamatujete si svůj první extraligový gól?
To si myslím, že bylo za Kladno proti Vsetínu, mám takový dojem. Vlastně ne, proti Varům a dal jsem tenkrát dva (smích).

V pátek vás čeká Plzeň, jak navnadit fanoušky?
Na derby se osobně vždy hodně těším. Ať je to Litvínov, Plzeň nebo Chomutov. Přijde hodně lidí. Zápas je to vždy vyhrocený, takový zvláštní. Na tohle se těšíme úplně nejvíc.

Díky za rozhovor!

Související články