HC Energie Karlovy Vary

Hokej je zpět! Na úvod přípravy přijíždí Sparta

Příprava na novou extraligovou sezonu začíná. Svěřenci Martina Pešouta přivítají na svém ledě pražskou Spartu. Pro oba celky to bude první přípravné utkání. Přijďte se v úterý ochladit do Areny, zápas začne v 18:00.
Buď u toho s námi! Vstupenky na přípravu kupuj ONLINE

O soupeři

Spartě se uplynulý ročník příliš nevyvedl. Po základní části měli Pražané jedenasedmdesát bodů, což je řadilo až na desátou příčku a poslalo "jen" do předkola. V předkole přišel výbuch a Sparta se bez jediného vítězství proti Liberci loučila se sezonou. Klub z hlavního města má určitě větší ambice, o čemž svědčilo i léto. Rudou kabinu opustilo hned dvanáct hráčů. Změna se konala i na postu hlavního trenéra, nově povede tradiční český klub německý kouč a bývalý vynikající hráč, Uwe Krupp. Naposledy se Sparta potkala s Karlovými Vary v sezoně 2016/2017. Tehdy zvítězila Energie 3:1 a jeden ze tří západočeských gólů obstaral Ondřej Beránek, na druhé straně jedinou branku dával Lukáš Pech.

Změny v kádru

Příchody

Matěj Machovský (Grand Rapids)
Daniel Přibyl (Stockton)
Blaž Gregorc (Hradec Králové)
Matěj Beran (Pardubice)
Steven Delisle (Banská Bystrica)
Jeremie Blain (Innsbruck)
Jan Košťálek (Manitoba)

Odchody

Sami Aittokallio (Vaasa)
Juraj Mikuš (Kometa Brno)
Dominik Uher (Bremerhaven)
Alexander Reichenberg (neznámo)
Jaroslav Hlinka (neznámo)
Arturs Kulda (neznámo)
Ján Laco (neznámo)
Michal Řepík (Slovan Bratislava)
Zbyněk Michálek (neznámo)
Marek Ďaloga (Mora)
Jan Švrček (Olomouc)
Richard Nedomlel (Mountfield HK, zkouška)

O utkání s asistentem trenéra

„Určitě se těšíme, ale že bychom se nějak speciálně připravovali, to se říct nedá,“ přiznává Mariška. „Bereme tato přípravná utkání jako součást přípravného procesu na novou sezonu a hráči půjdou z plného tréninku,“ říká asistent trenéra. „My teď probíráme jednotlivé věci z našeho herního systému a budeme chtít, aby se tam začali objevovat. Budeme zkoušet nějaké vazby a osvědčené sestavy,“ Pro trenéry nebude výsledek tím nejdůležitějším, co vzejde z prvního přípravného duelu. „Jdeme do utkání z plného tréninku. Nebude pro nás primární výsledek, jako nasazení hráčů a jak budou dodržovat, co po nich budeme chtít poté v sezoně,“ vysvětluje Pešoutův asistent. „Sestava bude složená spíše z hráčů, kteří zde působili minulý rok, samozřejmě doplněná o některá nová jména. Chceme, aby noví hráči viděli pár zápasů z tribuny, aby si udělali obrázek o hře, kterou chceme praktikovat,“ přibližuje sestavu proti Spartě Mariška..