HC Energie Karlovy Vary

#varyvrepre: Jakub Flek a Ondřej Beránek mezi reprezentačními náhradníky

Dvojice karlovarských forvardů je blízko pozvánce do národního týmu. Útočníci Ondřej Beránek a Jakub Flek jsou totiž mezi náhradníky týmu, který čeká v únoru další turnaj Euro Hockey Tour ve Švédsku!

Třiadvacetiletý Ondřej Beránek už si odbyl reprezentační premiéru během předcházejícího turnaje Euro Hockey Tour v Rusku, na který byl původně nominován také jen jako náhradník. Ve třech utkáních se prezentoval povedenými výkony a v závěrečném duelu proti Švédsku si připsal na své konto i premiérový bod, když nahrál na jednu z branek českého týmu. V aktuálním ročníku extraligy v 38 zápasech zapsal 15 bodů za 10 gólů a 5 nahrávek.

Pro šestadvacetiletého Jakuba Fleka by se případné povolání na švédský turnaj rovnalo vůbec první zkušenosti s národním týmem, rychlonohý útočník neprošel mládežnickými reprezentačními výběry. V dosavadním ročníku Tipsport extraligy odehrál 38 utkání a s 25 body (13+12) je nejproduktivnějším hráčem Energie.

Beijer Hockey Games, známé také jako Švédské hokejové hry, se uskuteční od 7. do 10. února ve Stockholmu. Národní tým se postupně utká s domácím výběrem, Finskem a Ruskem.