HC Energie Karlovy Vary

Jedeme to do Olomouce otočit, velí Jiskra

Pod dohledem trenéra národního týmu bojovali energetici s Olomoucí. Zpočátku to vypadalo na poklidný a jasný zápas, i po gólu Víta Jiskry byli energetici v pohodlném vedení, během pár vteřin ale přišli o vše. Konečné rozhodnutí přišlo až v prodloužení a bohužel pro karlovarské rozhodnutí nebylo pozitivní.

Víťo, jak hodnotíte dnešní zápas? Měli jste opět výpadek a inkasovali jste slepené góly.
Padly nám tam dva góly, jeden z přesilovky, jeden z takové blbé situace. Prostě se stalo a teď to musíme otočit v Olomouci.

V sobotu jste je dostali také, vyšlo z toho nějaké ponaučení?
Těžko říct, je to hokej, někdy se to tak seběhne. Byly to úplně jiné situace než včera, prostě to vyšlo tak blbě a s tím už se nedá nic dělat.

Měli jste dnes méně oslabení, soustředili jste se na to?
Víme, že přesilovky mají celkem dobré, tak jsem si říkali, že nechceme faulovat, ale to si říkáme každý zápase, takže žádná velké změna.

Jak se vám nyní pojede do Olomouce, do jejich domácího prostředí?
Stav je sice 1:2, ale nesmíme věšet hlavy. Myslím, že jsme oba zápasy ukázali, že jsme lepší tým a hráli lepší hokej. Bohužel to dnes dopadlo jak dopadlo, ale věřím, že náš tým je dost silný na to, abychom to v Olomouci otočili a odvezli si výhru a postup do čtvrtfinále.

Přežili jste na konci dlouhou hru v oslabení, stihlo se vám gólem ulevit?
Moc ani ne, ti hráči kteří dohrávali oslabení, tak tam pořád byli, takže ten gól padl hned potom.

V sérii prohráváte 1:2, dá se říct, že jste přišli o tu domácí výhodu?
Neřekl bych, že to byla nějaká výhoda na naší straně. Prostě měli problém s rolbou, tak se hrály dva zápasy tady doma. Stejně tak měly být tři zápasy v Olomouci, takže se pro nás nic nemění. Jedeme tam za stavu 1:2 a jdeme urvat dvě výhry. Myslím si, že na to máme, že umíme hrát lepší hokej než Olomouc, doufám že to zvládneme.

Měli jste dobré vstupy do třetin, až na tu třetí. Byl tam jiný styl nebo jste trochu polevili?
Nemyslím si, že jsme polevili. Zápase se vyvíjel tak, že Olomouc musela tlačit a vyvíjelo se to tak, že jsme museli víc bránit. Nepolevili jsme a hráli náš hokej, ale napadalo nám to tam.

Na pozitivnější notu, vstřelil jste krásnou branku, ale jak se říká, asi byste ji vyměnil za výhru?
Jasně že bych to vyměnil. Gól sice hezký, ale je to 1:2, nedá se nic dělat.

Utkání sledoval i trenér národního týmu, myslíte že vy osobně máte směrem k reprezentaci šanci?
Já ho jen zahlédl na kostce, to ale nevím a vůbec to neřeším. Kdyby to náhodou přišlo, budu jedině rád. Mám na to ale ještě hodně času.

Související články