HC Energie Karlovy Vary

Jiskru zažehl v plamen! Talentovaný mladík podepsal nový dlouhodobý kontrakt

Zažil průlomovou sezonu. Karlovarský odchovanec Vít Jiskra se stal stabilní součástí karlovarské sestavy a jejím pevným článkem bude ještě minimálně další tři roky. Dvaadvacetiletý útočník totiž s Energií podepsal nový dlouholetý kontrakt.

Jiskra poprvé v kariéře odehrál kompletní ročník v extraligovém týmu Energie. Jenže nebyl to klasický případ, kdy hráč jen pozvolna ochutnává tempo nejvyšší soutěže.

Šikovný forvard totiž nastoupil včetně play-off do 52 duelů, ve kterých zapsal 20 bodů (8+12). Během sezony navíc získával výrazný ice time i díky své hře v oslabení či na přesilové hře. Podtrženo, sečteno, Energie si pojistila služby hráče s velkým potenciálem, a to minimálně do konce sezony 2025/26. Jiskra totiž na západě Čech podepsal nový tříletý kontrakt obsahující i opci na ročník 2026/27.

¨

„Je to skvělý pocit. Jsem hrozně rád, že to takto dopadlo a že můžu být členem organizace další tři roky. Moc si toho vážím,“ je vděčný oblíbenec fanoušků po podpisu nové smlouvy.

Jiskrovi přitom měl původní kontrakt vypršet až po nadcházející sezoně a Energie měla opci i na ročník následující. Jenže vedení klubu chtělo talentovaného hráče udržet za každou cenu, a tak jednalo rychle. Výsledkem je právě zmíněný dlouhodobý kontrakt, který je aktuálně nejdelším z celého týmu.

„Vít patří do nastupující generace hráčů, kteří by se měli stát budoucí tváří a tahouny klubu. S ohledem na jeho rodinné zázemí, charakter a píli jsem přesvědčeni, že jeho výkonnost půjde v příštích letech nahoru,“ těší nový kontrakt jednatele klubu Daniela Tobolku.

Nová smlouva je na české poměry navíc unikátní, a to ne svou délkou. Jiskrovi, který se chce vedle hokeje věnovat i studiu Vysoké školy, se totiž klub zavázal platit školné v případě, kdy bude potřeba.

„V případě Víti jsme do profesionální smlouvy navíc zapracovali ocenění za jeho akademickou činnost, což si myslím, je zatím ojedinělé. Jsme rádi, že jsme takové ambice u vrcholového profesionálního sportovce mohli podpořit. Přejeme mu úspěch nejen na ledě, ale i na vysoké škole. Je to určitě dobrý příklad i pro ostatní sportovce,“ dodal k nezvyklému dodatku ve smlouvě jeden z majitelů Energie.

„Nikdy jsem neměl školu odstrčenou na nějakou vedlejší kolej. Měl jsem tak v hlavě, že bych chtěl po gymnáziu v Karlových Varech na škole pokračovat a získat nějaký titul. Když jsme tak začali jednat o nové dlouhodobé smlouvě, tak jsem se zeptal, zdali by nevadilo, že bych chtěl vedle hokeje i studovat. Klub přišel s tím, že se jim ta má myšlenka moc líbí a že mě v tom budou podporovat a pokud si vyberu nějakou školu, třeba i soukromou, tak mi zaplatí školné. Je to od vedení klubu velice vstřícný krok a moc si ho cením,“ říká k neobvyklé podpoře sám mladý hokejista a opět i student.

Jiskru tak v nadcházející sezoně čeká plno výzev. Navázat na povedenou sezonu a opět usednout do školních lavic. Útočník Energie je ale připraven se s tímto poprat a sám věří, že na tým čeká povedený rok.