HC Energie Karlovy Vary

Jsem překvapený, jak kluci dobře reagují na přípravu, říká kondiční trenér Ondřej Kredba

Letní příprava karlovarského A-týmu má za sebou svou první polovinu. O její náplň se nově stará Ondřej Kredba, kondiční trenér s bohatou praxí, který má za sebou angažmá ve Slavii či Litoměřicích, zkušenosti má ale i s trénováním elitních fighterů boxu a K1.

Ondro, máte za sebou polovinu letní přípravy. Jak vypadala a co hráče ještě čeká?
První dva týdny byly takové rozdýchávací. Hráče jsem si chtěl trochu oťuknout, seznámit se s nimi. Na některé věci možná nebyli úplně zvyklí, jedeme v trochu jiném systému. Jsem hodně překvapený, jak na to kluci reagovali.

Je v přípravě něco, na co se více zaměřujete?
Mám nějaký svůj systémový program, jakým způsobem postupujeme v průběhu celé přípravy. V těchto týdnech přidáváme sílu, chodíme i ven, kde přidáváme i běh.

Jak hráči zvládají trénink?
Úplně skvěle, jsem mile překvapený. Nechci říkat, že to je bomba, abych je úplně nepřechválil (smích). Na druhou stranu jsem opravdu spokojený, jak reagují na přípravu a jak jsou fyzicky vyspělí.

Máte za sebou angažmá ve Slavii i v Litoměřicích. Byl David Bruk tím hlavním impulsem, proč jste teď tady v Karlových Varech?
Malinko to tak je (smích). Celou dobu jsme byli v kontaktu a když David přicházel jsem, tak jsem mu pogratuloval, přičemž mi nabídl, jestli nechci jít s ním. Musím říct, že jsem byl mile překvapený a neváhal jsem.

Jak jste se vůbec dostal ke kondičnímu trénování?
Trénuji už více než šestnáct let. Od klasické posilovny přes hobíky až po trénování fotbalistů v Emirátech jsem se dostal zpátky do gymu, kde připravuji zápasníky a boxery. Trochu náhodou jsem se dostal k hokeji, až jsem skončil tady (úsměv).

Zmínil jste zápasníky. Sledujete rád bojové sporty?
Ano, právě MMA bojovníky některé trénuji. Tenhle druh sportu mě baví a zajímá.

Za sebou máte i angažmá u fotbalistů v Emirátech. Jaká to byla zkušenost?
Už je to opravdu dlouho, v roce 2013. Bylo to něco úplně jiného, pro mě obrovská zkušenost. A strašný vedro (smích).

Jak jste se vůbec dostal k samotnému hokeji?
Znám se s některými kluky, kteří také dělají kondiční trenéry. Ať už je to Martin Iterský, který dělal v Litoměřicích, kam jsem se přes něj dostal právě já.

Působíte nyní v Karlových Varech, denně ale dojíždíte z Prahy. Jak náročné to pro Vás je?
Musím říct, že to je pro mě nejnáročnější složka celé přípravy (úsměv). Ráno brzy vstávám, letím do Varů, vracím se tak, abych odpoledne už byl zpátky v gymu v Praze.