HC Energie Karlovy Vary

Jsme rádi za diváky a předvedenou hru, říká Frodl

Dominik Frodl byl blízko ke své první nule v sezóně, o kterou ho připravil minutu a 42 sekund před koncem třetí třetiny Tomáš Zohorna. I přesto ale pomohl svým skvělým výkonem k zisku dvou bodů, protože jeho tým slaví vítězství 2:1 po prodloužení.

Dominiku, byl jsi blízko své první nule v sezóně, bohužel to nevyšlo, ale přesto výhra 2:1 v prodloužení...
Jo, trochu se opakoval scénář ze Sparty, ale tam jsme vlastně vedli (smích), tam jsem dostal taky gól minutu před koncem na 2:1. Škoda, že to dnes nebylo za tři body, ale myslím si, že dva body proti Pardubicím jsou skvělé.

Pardubice byly hodně nepříjemné v okolí brankoviště, bylo tam plno osekávání. v jednu chvíli tam mezi tebou a Jirkou Smejkalem vznikl kontakt, co se tam stalo?
Já jsem rozehrával puk a on byl rozjetý, tak mě tam trochu šťouchnul, byl jsem tam hodně natažený, on mě štrejchnul, a to mě rozhodilo. Zaplaťpánbůh, že pak rozhodčí přerušil hru, protože všichni přestali hrát, protože Pardubice z toho daly gól.

Na konci všem fanouškům trochu zatrnulo, protože současně se závěrečnou sirénou padl do vaší sítě gól. Věděl jsi hned, že to nebude platit?
Byl jsem si stoprocentně jistý, protože jsem věděl, že Roman Červenka nemá čas na nic jiného, než na střelu. Víc jsem si vyjel a pak už jsme věděl, že z případné dorážky by to už nikdo nestihl.

Bylo před zápasem nějaké hecování s tvými bývalými spoluhráči, například s Romanem Willem?
Ne, vůbec ne, jenom na rozbruslení vždycky. Když tam klečím, tak tam kluci něco prohodili, ale vesměs to bylo jen, "čau, jak se vede, dneska ti dám góla".

Jak se chytá za obráncem, jako je Tarmo Reunanen?
Všichni asi vidí, že ten kluk je famózní na puku a v rozehrávce, podrží puk a hodně si dovolí. Skvěle hraje i dozadu, občas udělá i chybu, jako každý, ale my když se přizpůsobíme tomu, že máme takového obránce v týmu, který vyveze puk, rozehraje, tak to bude super.

Dnes přišlo opět k pěti tisícům diváků, pomohli vám hodně k tomuhle výsledku?
Určitě pomohli. Myslím si, že přišli díky naším výkonům, i když jsme teda teď dvakrát prohráli. Předtím jsme ale měli čtyři výhry a před vyprodaným stadiónem jsme porazili Plzeň 6:1. Plno lidí se tak určitě vrátilo a my jsme si teď po zápase říkali v kabině, že pokud budeme předvádět takový hokej, tak tady bude chodit pět tisíc diváků furt a my z toho hokeje budeme mít větší radost.

Související články