HC Energie Karlovy Vary

Konečně zase doma! Do Varů přijede Dynamo i s kapitánem mistrů světa

Po třech venkovních duelech se energetici konečně vrací na svůj led. Nastartují novou vítěznou sérii? V cestě bude stát pardubické Dynamo, které je jen vlivem horšího skóre druhé. Naposledy vyhrálo v pátek nad úřadujícím mistrem z Třince. Úvodní buly padne v nedělních 17:00. Kromě tvrdého boje na ledě čeká fanoušky jako vždy bohatý doprovodný program a fanzóna.

Kde utkání sledovat:
Online přenos
| O2 TV
Vstupenky

Informace pro fanoušky

Vstupenky a parkování

Vstupenky na západočeské derby s Plzní jsou stále v prodeji. Zakoupit je můžete v mobilní aplikaci Energie, online na vstupenky.hokejkv.cz, nebo osobně na pokladnách KV Arény, které budou v pátek otevřeny od 16 hodin.

S ohledem na probíhající přestavbu areálu OC Varyáda je počet parkovacích míst u nedalekého obchodního centra omezen. Fanouškům tak doporučujeme využít k přepravě na stadion hromadnou dopravu, případně zaparkovat své vozidlo na jednom z doporučených míst. Užitečné informace naleznete v našem článku.

Fanzóna a doprovodný program

I v nové sezoně se fanoušci mohou těšit na naši Fanzónu, kterou najdou v prostoru vestibulu KV Areny (nalevo od fanshopu po schodech dolů a doprava do haly). V neděli její program startuje v 15:30.

Partnerem utkání je společnost Auto Eder, která se zároveň postará i o program úvodní přestávky. Druhá pauza pak bude patřit karlovarskému hokejovému potěru, který na ledě předvede své umění.

O soupeři

Soupiska Dynama doslova nahání strach. Aby ne, je na ní jedno jméno zvučnější než druhé. Jména ale úspěch jako takový nikdy nezajistí. Není však rozhodně tajemstvím, že cílem Pardubic je extraligový titul. Pomoci k němu mají tři posily, které dorazily před sezónou. Tou největší je jednoznačně kapitán mistrů světa, zkušený útočník Roman Červenka. Společně s ním posílil útočné řady Jiří Smejkal. Do obrany dorazil dvoumetrový Andrej Šustr, jenž má na kontě několik startů v NHL.

Dynamo bylo, možná trochu překvapivě prvním celkem, který v letošní sezóně měnil hlavního trenéra. Po prohraném východočeském derby totiž rezignoval Marek Zadina. Skloňovala se řada jmen, která by ho měla u kormidla nahradit. Doposud však žádná trenérská náhrada nedorazila. Tým převzal velezkušený Václav Baďouček, jenž do té doby působil v organizaci jako manažer B týmu. A zatím se sázka na kouče, který je vyhlášený svým klidem, zdá být majstrštykem. V lize vyhrálo Dynamo všechny tři duely, ve kterých je nový kouč vedl, a získalo osm bodů. Jedinou porážku zaznamenalo v lize mistrů, ve které Pardubice nepokračují.

Nejproduktivnějším hráčem je se 13 body Martin Kaut (7+6), v závěsu za ním je hned trio hráčů s í body. Produktivní obránce Peter Čerešňák (2+7) a útočníci Jiří Smejkal (5+4) s Romanem Červenkou (3+6). Gólmanskou jedničkou je dvaatřicetiletý Roman Will, jenž odchytal většinu dosavadních zápasů s úspěšností 90,96%.

Z kabiny Energie

Energetici mají aktuálně dvě porážky v řadě. Po špatném výkonu na ledě hradeckého Mountfieldu prohráli také v pátek na ledě Olomouce. Tam již předvedli výkon lepší a čtyřicet minut byli lepším týmem. Bohužel již nedokázali dohnat manko z první dvacetiminutovky, ve které soupeř využil dvě přesilovky a rozhodl o svém vítězství.

V brance se poprvé v sezóně objevil od úvodní minuty Vladislav Habal a připsal si 19 zákroků. Jedinou branku Energie vsítil lotyšský obránce Roberts Mamčics, pro nějž to byla nejen premiérová branka v dresu Energie, ale vůbec v celé extralize.

Karlovarský kouč Pavel Patera byl na pozápasové tiskové konferenci velmi skleslý. „Do zápasu jsme nevstoupili úplně nejhůř. Měli jsme tam dvě šance ze slotu, bohužel ani jednou jsme nevystřelili. Jen to tam šmrdláme a pak nám Olomouc ukázala, jak se má hrát hokej. Jejich důraz v předbrankovém prostoru nás dvakrát potrestal. Od druhé třetiny jsme se myslím stali vyrovnaným soupeřem, možná jsme byli i lepší. Podařil se nám tam dotlačit ale jen jeden gól a na víc už jsme se nezmohli.“

V Olomouci stále chyběl v sestavě dlouhodobě absentující obránce Ondřej Dlapa a útočníci Arttu Ilomäki s Filipem Kofferem.