HC Energie Karlovy Vary

Dvougólový Salsten: Pořád jsem tvrdě pracoval a vyplatilo se!

Do Karlových Varů přišel Eirik Salsten jako produktivní posila do útočných řad. Zkušený norský reprezentant ale musel dlouho čekat na svou premiérovou trefu v našem dresu. Ta ale přišla v pravý čas, na Kladně se trefil hned dvakrát a rozhodl o naší důležité výhře!

Eiriku, konečně jste se trefil, a to hned dvakrát! Je to velká úleva?
Bylo to pro mě už těžké, ale zůstával jsem trpělivý, pracoval jsem a konečně se to vyplatilo. Jsou to opravdu skvělé pocity. Byl to skvělý večer pro mě i pro celý tým.

Vraťme se k Tvému gólu v přesilovce, ten byl opravdu parádní…
Nacvičovali jsme to v tréninku. Arttu Ilomäki parádně našel Gigiho (Dávid Gríger - pozn. redakce), ten posunul na mě do slotu. Myslím, že trénink se vyplatil (úsměv).

A prodloužení? To bylo nahoru dolů…
V situaci předtím jsem nedokázal vrátit puk, Frodo mě pak při přečíslení Kladna kompletně zachránil. Už jsem se nestihl vrátit, tak jsem čekal, jak to dopadne. Ilomäki mě pak parádně našel a pak už bylo jen na mně, abych proměnil.

V utkání jste mohli vyhrát ale za tři body. Jste tak spokojeni s tou dvoubodovou výhrou?
Musím říct, že to byl opravdu kolotoč emocí. Když jsme dali v závěru vedoucí gól, tak to vypadalo dobře. Pak mi přišlo, že jsme trochu znervózněli. Začali jsme jen vyhazovat puky, nebyli jsme moc sebevědomí na puku. To je něco, na čem musíme zapracovat. Ano, ztratili jsme v závěru bod, ale musíme si užít i výhru za dva body. Je to dobré venkovní vítězství.

Jak jsi celkově spokojený v klubu?
Jsem opravdu spokojený. Miluji město, mám skvělé spoluhráče, je to tu zatím opravdu skvělé. Jsem moc šťastný, že jsem tady.

Související články