HC Energie Karlovy Vary

Momenty výhry: Konec rudé kletby, statistická jednička Frodl i top návštěva sezony

To byla středa! Energetici vydřeli dlouho odkládanou výhru na Spartě za tři body a vyhoupli se už na čtvrté místo extraligové tabulky. Skvělý večer!

Tříbodový skalp po jedenácti letech

3972 dní, tak dlouho čekali energetici na tříbodovou výhru na ledě pražské Sparty. Třetího prosince 2012 sestava vedená kovaným sparťanem Richardem Žemličkou urvala vítězství ještě ve staré holešovické hale, navázat na něj se podařilo až ve středu Davidu Brukovi.

Fantom Frodl

V pozápasových rozhovorech se opět dočkal velkého poděkování od svých spoluhráčů. Dominik Frodl zastavil 31 z 33 sparťanských střel a především ve druhé třetině pomohl energetikům udržet šanci na vítězství v zápase. Mezi gólmanskými jedničkami už je v extralize v procentuální úspěšnosti zásahů první a útočí i na historické tabulky Energie.

Vary táhnou! Na Spartě nejvyšší návštěva sezony

Dlouho platilo, že duel Energie nepatří v O2 areně k těm nejnavštěvovanějším a pro domácí k těm nejatraktivnějším. I v rámci ticketingu patří až do poslední kategorie. Jenže ve středu bylo vše jinak. Bodový export na západ Čech viděla v Praze nejvyšší návštěva sezony – 12544 diváků.

Čtrnáct střel, pět gólů! Nevídanou efektivitu předvedli energetici. Na pět vstřelených branek jim totiž stačilo pouhých čtrnáct střeleckých pokusů.

Vždycky jste s náma!

Budeme se zase opakovat, ale ani v Praze jsme nebyli sami. V O2 areně karlovarští fanoušci vytvořili svému týmu jeden z největších energetických kotlů za poslední roky. Díky!

Gríger v desítce kanadského bodování

Ve druhém útoku po boku Tomáše Rachůnka a Iikky Kangasniemiho prožívá Dávid Gríger zatím vydařenou sezonu. Na Spartě přidal na své konto další dva body, celkem jich má už jedenáct a posunul se do elitní desítky kanadského bodování soutěže. Se šesti brankami je navíc nejlepším střelcem Energie.

Plutnar blízko milníku

Bodově se pravoruký obránce Michal Plutnar prosadil po pěti zápasech, a to hned dvakrát. Poprvé na začátku třetí třetiny, kdy vyslal do brejku úspěšně zakončujícího Filipa Koffera, na podruhé byl na začátku další gólové akce Energie zakončenou Ondřejem Procházkou. Plutnar se tak dostal již na metu 97 kanadských bodů v extralize a stovka už je za rohem!

Související články