HC Energie Karlovy Vary

Klobouk dolů před našimi fanoušky, hlásí Beránek. Tohle jsme v Praze ještě nezažili

K úspěchu na stadionu Sparty výraznou měrou přispěl také útočník Ondřej Beránek. Právě jeho střela totiž otevřela skóre zápasu a zařídila Energii vedení. Hosté následně dokázali pouze srovnat na 2:2, díky skvělé závěrečné části si ale Karlovarští berou tři body za vysokou výhru 5:2.

Ondřeji, z O2 areny po jedenácti letech za tři body...
Máte to hezky spočítané (smích). Samozřejmě je na Spartě výhra vždy těžká. Za mě je jedno proti komu vyhráváme, důležité jsou tři body do tabulky, ty jsme nesmírně potřebovali a vážíme si toho.

S Pardubicemi jste přes prohru 0:3 neodehráli vůbec špatný zápas, chtěli jste si týmový výkon přivést i sem a obohatit už jen góly?
Proti Dynamu jsme nehráli zle, ale bez gólu se nedá vyhrát. Pardubice nám tam akorát tři švihly. Chtěli jsme tady za každou cenu vyhrát nebo alespoň přivést nějaký ten bod a to se nám povedlo. Jsme za to rádi.

V úvodu na vás Sparta vlétla ve velkém tempu, pak ale přišel gól z vaší první větší šance, jak celá situace vypadala z vašeho pohledu?
Museli jsme si to dobře pohlídat v defensivě. Nápor jsme čekali a naštěstí jsme vedli, to vždy povzbudí. Pak jsme dali i druhý gól a do kabiny se pak šlo lépe.

Góly obecně padaly z úvodu třetiny, jak moc byla důležitá ta ze třetí části?
Jak jsem říkal, vždy to povzbudí. Řekli jsme si, že tady bude každý bod cenný. Hráli jsme na krev a chtěli sežrat puk, aby na Frodlíka nic nešlo a snažili jsme se vše blokovat. A když se nám to nepovedlo, tak nám to Frodlík výborně zavřel.

Dominik Frodl zkrátka podal výborný výkon a tři body jdou z velké části i za ním, souhlasíte?
Ano, vždy je potřeba mít dobrého gólmana. Máme vlastně výbornou dvojici, v bráně se dobře doplňují. Jejich práce si velmi vážíme a snažíme se jim vždycky pomoct. A když pomůžeme my jim, tak pomůžou zas oni nám.

Na to, že se utkání odehrálo ve středu, tak ochozy zaplnilo dvanáct a půl tisíce diváku a plný byl také kotel hostů. Co říct k fanouškům?
Celkově to byla krása. Zrovna jsme si s kluky říkali, že tohle jsme tu ještě nezažili, aby jich na Vary přišlo tolik. Kulisa byla krásná. Před našimi fanoušku klobouk dolu za to, co letošní sezonu předvádí. Podporují nás nejen doma, ale i venku, velice si toho vážíme.

Související články