HC Energie Karlovy Vary

Gríger: Kredit spoluhráčům, já jen slíznul smetánku

Karlovarská Energie uspěla také na horkém ledě mistrovského Třince a připsala si již čtvrté vítězství v řadě. Třemi body řídil skvělý výkon útočník Dávid Gríger, jenž vstřelil vítěznou branku.

Dávide, jak hodnotíte utkání v Třinci?
Skvělé tři body z Třince, odkud se body vozí velmi těžko. Těžký zápas, kvalitní soupeř. Jsme strašně rádi, že odvážíme všechny body.

Co stojí za těmi třemi body?
Poctivý výkon. Hráli jsme dobře odzadu, super bloky, super odbráněná oslabení. My dopředu ty góly umíme dát. Zápasy ale musíme poctivě odmakat a dnes se nám to povedlo.

Vstřelil jste dva góly, takže i osobní spokojenost?
Samozřejmě! Vím, co se ode mě očekává. Od nás, co hrajeme přesilovky, se body zkrátka čekají. Ale stále je to týmový sport. Jsem rád, že to tam dnes spadlo mně, ale je to práce všech pěti kluků, co byli se mnou na ledě. Velký kredit spoluhráčům, já dnes jen slíznul tu smetanu.

Byl klíčovým momentem Váš rychlý gól na 2:3?
Myslím že ano, protože jsme dostali gól a domácí se určitě nadechovali k závěrečnému tlaku. Nás to samozřejmě trochu opařilo, ale chválabohu jsme hned zase odskočili a je to srazilo dolů. Zase museli začít hrabat a tlačit se do nás. Před třetí brankou odvedl skvělou práci Víťa Jiskra a já měl trochu i štěstí, že se ke mně puk odrazil. Ale jak se říká, na to se historie neptá.

Čtvrtá výhra v řadě, využili jste zřejmě své formy…
Nějaké výhry tam byly. Navíc jsme cítili, že jsme hráli dobře. Takže cítíme vlnu a budeme se na ni chtít udržet co nejdéle. Musíme jít ale do každého zápasu s pokorou a bít se od první sekundy jeden za druhého.

V posledních pěti duelech jste nasbíral á kanadských bodů. Asi můžete být spokojený, že?
Samozřejmě, když se vyhrává a jsou kvalitní výkony, vyběhnou najednou i jednotlivci. Ale jak už jsem říkal, my nemáme žádné mega hvězdy. Proto musíme každý zápas podávat stejně týmové výkony jako dnes v Třinci. Strašně si vážíme dnešního vítězství a důležitých třech bodů.

Děkuji za rozhovor.

Související články