HC Energie Karlovy Vary

Venkovní série začíná, Energie ji zahájí v Třinci

Energetiky čeká pořádná fuška. Po třech vybojovaných a zasloužených výhrách je před nimi takřka zkouška dospělosti. V KV Areně se chvíli neukážou, čekají je tři venkovní zápasy v řadě, jako první se představí na ledě úřadujícího šampiona. Utkání na ledě Třince startuje v 17 hodin.
Kde utkání sledovat:
Online přenos
| O2 TV

Z tábora Třince

Aktuální sezona by se dala z třineckého pohledu nazvat rozpačitou. Tým, který si stále drží své kvality, zatím nepředvádí očekávané výkony a výsledky jsou jako na houpačce. Obzvláště samotný start soutěže byl velmi špatný, prvních pět kol a jen jedna výhra, a tak Oceláři sbírali body alespoň po jednom za prohry v nastaveném čase. Zlepšení přišlo na začátku října, výhry nad Hradcem, Libercem a Plzní určitě potěšily. Po návratu ze Švédska ze zápasu Ligy mistrů ale přišlo vystřízlivění. Bez gólu se vyhrát nedá, o tom v Karlových Varech víme poměrně dost. Na ledě Olomouci Slezané nedokázali vstřelit ani jednu jedinou branku, ačkoliv byli střelecky aktivnější než soupeř. „Nedali jsme góly. V první třetině šance byly, ale Olomouc hrála dobře. Náš výkon nebyl úplně dobrý. Musíme hrát víc pospolu, víc si pomáhat,“ hodnotil páteční zápas útočník David Ciencala.

Kádr Ocelářů před sezonou prošel spíše kosmetickými změnami, ale i tak některé odchody zabolely. Daniel Voženílek si vysloužil přestup do švýcarského Zugu, dále pak odešli obránci Polášek se Šenkeříkem. Za všechny se ale našly poměrně adekvátní náhrady. Obranu doplnili Marek Hrbas (Zlín) a Bohumil Jank (Hradec Králové), do útoku pak ze zámoří dorazili Francouz Justin Adamo (ECHL) a Michal Teplý (AHL). Větších změn tedy tým nedostál a může těžit z velké sehranosti a zkušeností.

Ze světa čísel

Ze statistického hlediska bude zajímavé hlavně střetnutí speciálních formací. Co se týče přesilovek, patří oba týmy letos k tomu nejlepšímu, využití 25 %. Co z čísel ale můžeme vyčíst je velký problém Třince při vhazování v obranném pásmu, v této statistice je horší jen jeden další tým. Taktika pro naše trenéry a hráče je tedy jasná a vlastně jednoduchá – vyhrát vhazování, vystřelit a dát gól. To je totiž něco, co Energie momentálně jde. 313 střel ne branku, průměr tedy přes 30 střel na zápas a druhý nejvyšší počet vstřelených branek. Útok je hlavně v posledních zápasech naší silnou stránkou.

Z tábora Energie

Více jak pět tisíc nadšených diváků, fantastická atmosféra včetně několika kol mexické vlny a poskakující arény. Vítězná šňůra Energie dostala krásné pomyslné završení v pátečním derby. Demolice Plzně ale nebyla náhodná, výkony hráčů se zlepšují zápas od zápasu. Nejprve vybojovaná domácí výhra nad Kometou v prodloužení, následně výhra po nájezdech na Kladně a v pátek již zmíněné derby. Za tři zápasy vstřelili Karlovarští 14 branek a vyslali 116 střel. Ofenziva už tak zdá se našla svou cestu, teď bude potřeba se proti zkušeným Ocelářům koncentrovat i v obraně.

Kromě dlouhodobě chybějícího Ondřeje Dlapy by měla být marodka prázdná. Je tak jen otázkou volby trenérů, kdo dostane na ledě šanci.

Související články