HC Energie Karlovy Vary

Juniorský medailista zůstává energetikem! Robin Sapoušek prodloužil smlouvu

Energie myslí na budoucnost a pojistila si dalšího talentovaného mladíka. S karlovarským odchovancem Robinem Sapouškem se klub v těchto dnech dohodl na prodloužení kontraktu do konce sezony 2026/2027.

Černobílý dres si karlovarský odchovanec znovu oblékne po necelých dvou sezonách v zámoří. Robin Sapoušek měl s klubem platnou smlouvu do konce sezony 2024/2025 a díky jejímu prodloužení bude v Karlových Varech pokračovat i v dalších sezonách.

„Návrat Robina Sapouška do A-týmu Energie je pro nás velmi dobrá zpráva. Chceme dávat prostor mladým, talentovaným hráčům, kteří vycházejí z karlovarské hokejové akademie. Robin je jedním z nich a má veškeré předpoklady k tomu, aby se stal platným hráčem A-týmu. Znám ho osobně z reprezentační dvacítky, kde prokazoval své hráčské kvality a měl jsem velký zájem na tom, aby se vrátil do svého domácího klubu a hrál za Karlovy Vary,“ komentuje dohodu s mladým útočníkem Jiří Kalous, sportovní ředitel Energie a dodává.

„Pro Robina je to přechod do dospělého hokeje a my věříme, že i v této kategorii ukáže, že se dokáže prosadit a být posilou pro náš tým.“

Robin Sapoušek prošel v Karlových Varech všemi mládežnickými kategoriemi a s krajským výběrem bodoval i na Olympiádě dětí a mládeže, Mistrovství krajů nebo VTM turnajích. V první kompletní sezoně v dorostu si ve třiceti třech zápasech zapsal dvacet pět bodů (14+11) a i v dalších sezonách sbíral téměř bod za zápas. První start za A-tým Energie si zapsal v únoru 2021, kdy necelý měsíc před sedmnáctými narozeninami nastoupil v domácím utkání s Plzní a na ledě strávil přes šest minut.

VICTORIA ROYALS
2023/24
RobinSapoušek
útočník
Z 32
G 13
A 19
B 32

V červenci 2022 byl Robin Sapoušek draftován týmem Victoria Royals ze 7. pozice v CHL Import Draftu. Mladičký útočník však velkou část sezony 2022/2023 odehrál v karlovarské juniorce, kde si ve dvaceti jedna zápasech nasbíral dvacet devět bodů (15+14). Kromě toho přidal další starty za a-tým v naší nejvyšší soutěži, v níž odehrál dvanáct zápasů s průměrným icetimem kolem osmi minut.

A další starty přidá Robin Sapoušek i v dalších několika sezonách. „Za podpis smlouvy jsem velmi rád. Klub mi tím ukázal, že má ve mě důvěru a já ji samozřejmě budu chtít potvrdit. Moc se těším na novou sezonu,“ usmívá se urostlý centr.

Závěr sezony 2022/2023 Robin dohrál v Kanadě. Za tým Victoria Royals naskočil do dvaceti jedna zápasů (3+8) a díky svým výkonům byl oceněn jako nejoddanější hráč týmu. Ve výborných výkonech pokračoval šikovný útočník i v loňské sezoně, když sbíral bod za zápas (13+19) a opět byl oceněn jako nejoddanější hráč týmu. K tomu přispěla i jeho obětavost v obraně, kterou se pyšnil nejen v Energii, ale také v reprezentaci.

Národní barvy Robin Sapoušek hájil už od kategorie U16 a postupně se propracoval až do reprezentační dvacítky. V sezoně 2022/2023 byl poprvé nominován na mistrovství světa juniorů a pod vedením Radima Rulíka si čeští junioři dokráčeli pro titul vicemistrů světa. Karlovarský útočník nechyběl ani na letošním šampionátu, kdy český tým vybojoval bronz. K zisku cenného kovu přispěl opět i Robin Sapoušek díky úspěšnosti ve vhazování, výbornou defenzivou a v neposlední řadě i body. Mistrovství pro něj ale skončilo předčasně v utkání se Švýcarskem, kde byl zraněn a přišel tak i o závěr sezony v Kanadě.

Posledním oceněním, které Robin přidal do své sbírky, byla Cena hejtmana pro nejlepšího sportovce Karlovarského kraje.