HC Energie Karlovy Vary

Kapitán Skuhravý bude týmu chybět tři zápasy

Energie se bude muset po dobu tří zápasů obejít bez svého kapitána. Václav Skuhravý byl potrestán disciplinární komisí za jednání vůči rozhodčímu v uplynulém kole na ledě Mladé Boleslavi.

Hrající legenda a ikona Karlových Varů srazila po vhazování v útočném pásmu sudího při snaze dostat se za kotoučem.

Vyjádření DK

„Po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že hráč se po prohraném vhazování snažil dostat za kotoučem, přičemž se v dráze jeho pohybu ocitl couvající čárový rozhodčí. Pohyb čárového rozhodčího byl zcela předvídatelný a nikterak nevybočoval z rámce jednání, které je u rozhodčích po provedeném vhazování běžné. Z dostupných záběrů je ovšem zřejmé, že hráč nejdříve v reakci na zdviženou hůl protihráče instinktivně zaklonil hlavu a následně – s prodlevou po uvedeném jednání a v tomto případě zcela vědomě – atakoval čárového rozhodčího, kterého strčením do hrudníku vychýlil z rovnováhy a povalil na ledovou plochu.“

Václav Skuhravý bude za svůj zákrok pykat tři zápasy, navíc zaplatí finanční pokutu ve výši 10 % základní měsíční odměny.

Disciplinární komise taktéž při posuzování nahlížela na to, že čtyřicetiletý veterán byl již v listopadu tohoto roku za nesportovní chování vůči rozhodčím napomenut.

Karlovarská čtyřiatřicítka v aktuálně probíhající sezoně odehrála dvacet čtyři klání, v nichž nastřádala dvě trefy a dvanáct asistencí. Skuhravý si výborně sedl se spoluhráči ve čtvrté útočné formaci, na křídlech s Petrem Koblasou a Tomášem Vondráčkem patří k vůbec nejúdernějším čtvrtým útokům v Tipsport extralize.