HC Energie Karlovy Vary

Karel Mlejnek jmenován asistentem národního týmu

Karlovarská trenérská hokejová škola hlásí velký úspěch! Novým asistentem Miloše Říhy u české reprezentace byl totiž jmenován Karel Mlejnek, který s trenérskou kariérou začal v Karlových Varech.

Jedenačtyřicetiletý Mlejnek aktuálně působí v roli hlavního trenéra a sportovního manažera druholigového Baníku Sokolov. Pod jeho vedením černožlutí vyhráli všech pět dosavadních zápasů a drží se na čele soutěže. Nyní karlovarskému rodákovi přibyde ke klubové práci i angažmá ze všech nejcennější.

„Mám radost, že jsme situaci dořešili. Karel Mlejnek teď působí v druholigovém Sokolově, takže bude mít dost času i na reprezentaci, a hlavně jak ho znám, je to zanícený člověk, který hokej miluje a udělá pro něj všechno. Mým přáním bylo složit partu lidí, kteří mají blízko k sobě hokejovým myšlením a dokáží si rozdělit práci tak, aby z toho profitoval národní tým,“ uvedl pro sport.cz reprezentační trenér Miloš Říha.

Karel Mlejnek začínal s trénováním v rodných Karlových Varech, kde na konci tisíciletí začínal u přípravky a přes žákovské kategorie se propracoval až k A-týmu. Po sezoně 2015-16, kdy se mu podařilo udržet mateřský klub v nejvyšší soutěži, odešel do Liberce, kde po dvě sezony vypomáhal Filipu Pešánovi. Před letošní sezonou se vrátil na západ Čech, kde se s Baníkem Sokolovem pokusí vybojovat postup do druhé nejvyšší soutěže.