HC Energie Karlovy Vary

Karnevalový turnaj: Výběr Karlovarského kraje veze z Mannheimu bronz!

Letošní 37. ročník Karnevalového turnaje v Mannheimu je minulostí a trofeje jsou rozdány. Pro jednu z nich si při závěrečném ceremoniálu dojel i výběr Karlovarského kraje. Naši mladíci pod vedením Ondřeje Leštiny a Josefa Šlára v osmi duelech nasbírali dvacet sedm bodů a vybojovali si tak bronz.

Úterý 13. února 2024 | Tým Karlovarského kraje vyhrál oba poslední duely a je třetí

Po pondělním zápasovém maratonu, kdy výběr Karlovarského kraje odehrál čtyři utkání, byl pro něj poslední den turnaje trochu "volnější". V plánu měli naši mladíci dva duely. Prvním soupeřem byl ESG Hannover, se kterým krajský výběr svedl přímý souboj o třetí místo. V první části duelu se zvládli naši mladíci pokaždé na soupeře dotáhnout. První branku inkasovali v čase 4:08, ale už v čase 4:29 srovnal skóre Jakub Graca, kterému asistoval Jakub Polanský. Vedení si němečtí mladíci vzali zpět v deváté minutě. Vyrovnávací gól vstřelil Mikuláš Gregor v čase 19:05 a tak oba týmy díky remíze 2:2 braly po bodu.

Ve druhé části se na střeleckou listinu zapsali pouze čeští mladíci. Hned v první minutě zakončil Max Kalčík kombinaci Davida Stahla a Josefa Šlára. Jak se později ukázalo, šlo o vítězný gól. V čase 28:23 ve vlastním oslabení poslal Tomáš Rödig do akce Mikuláše Gregora - 0:2. V čase 38:35 zůstal Merle Bröckert na střídačce, ale do branky se vrátil už po šesti sekundách, protože v čase 38:41 prázdnou branku trefil Martin Dvořák - 0:3. Branku našeho týmu v celém utkání hájil Kryštof Hostek.

13. února 2024

ESG Hannover - Team Karlovarský kraj 2:5 (2:2, 0:3)
Branky a nahrávky: 5. Bröckert (Schwitters), 9. Schwitters (Bombis, Arndt) - 5. Graca (Polanský), 20. Gregor, 21. Kalčík (Šlár, Stahl), 29. Gregor (Rödig), 39. Dvořák.

Poslední duel Karnevalového turnaje byl pro náš tým hodně zajímavý. S celkem Augsburg EV v první části prohrál těsně 3:2, ale ve druhé části Samuel Baláž svou branku zamkl a krajský výběr ji vyhrál 2:0. Ale popořadě. Už v čase 3:22 skóroval Max Kalčík. Jenomže vedení českému týmu vydrželo pouhých dvacet sedm sekund než hráči Augsburgu srovnali. V deváté minutě si německý tým vzal vedení zpět, když využil početní výhodu. V patnácté minutě se o srovnání postaral Martin Dvořák. Jenomže v čase 18:55 se z gólu opět radovali němečtí mladíci a už si vedení udrželi, takže všechny body zůstaly jim. Ve druhé části padl první gól až necelých pět minut před koncem, když Mikuláš Gregor nepohrdl přihrávkou Martina Dvořáka. V čase 38:19 se k puku dostal Fabio Peter a předal ho Martinovi Dvořákovi, který vstřelil vítězný gól této části. Celé utkání odchytal Samuel Baláž.

13. února 2024

Augsburger EV - Team Karlovarský kraj 3:4 (3:2, 0:2)
Branky a nahrávky: Krivoborodov (Bayer), 9. Steichele, 19. Hafner - 4. Kalčík, 15. Dvořák, 35. Gregor (Dvořák), 39. Dvořák (Peter).

Konečné pořadí turnaje:

1. Kölner EC "Die Haie" 34 bodů
2. Jungadler Mannheim 32 bodů
3. Team Karlovarsky Kraj 27 bodů
4. ESG Hannover 24 bodů
5. Eisbären Juniors Berlin 15 bodů
6. HC Eppan Pirates 14 bodů
7. Düsseldorfer EG 13 bodů
8. ESV Kaufbeuren 13 bodů
9. Augsburger EV 8 bodů

Pondělí 12. února 2024 |Po zápasovém maratonu je tým Karlovarského kraje čtvrtý

Prvním soupeřem byli hráči domácího týmu Jungadler Mannheim. Ti otevřeli skóre už ve třetí minutě. V čase 18:08 po nahrávce Fabia Petera vstřelil vyrovnávací gól Max Kalčík, který tak zařídil pro tým zisk jednoho bodu. Ve dvacáté šesté minutě vystřelil Karlovarskému kraji vedení Josef Šlár a i u tohoto gólu asistoval Fabio Peter. Vedení našim mladíkům vydrželo do třicáté sedmé minuty, kdy Mannheim srovnal a vedení si domácí vzali zpět v čase 39:32. První část utkání odchytal Kryštof Hostek a ve druhé se do branky postavil Samuel Baláž.

12. února 2024

Jungadler Mannheim - Team Karlovarský kraj 3:2 (1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 3. Penkin (Fink, Heitzmann), 37. Ulrich (Babii), 40. Lund (Alfather, Fink) – 19. Kalčík (Peter), 26. Šlár (Peter).

Bez bodů zůstali naši hokejisté v utkání s Kölner EC "Die Haie". Jediným českým střelcem byl v úvodu druhé části Lukáš Bláha. Celé utkání odchytal Kryštof Hostek.

12. února 2024

Team Karlovarský kraj - Kölner EC "Die Haie" 1:10 (0:6, 1:4)
Branky a nahrávky: 21. Bláha - 8. Winkelmann (Bethka), 11. Nagajev (Voigt), 12. Bethka (Winkelmann, Fink), 13. Nagejev, 14. Ochozki, 17. Winkelmann(Schenknecht), 21. Szymanski (Ochozki), 23. Nagajev (Szymanski, Ochozki ), 28. Szymanski (Warner), 38. Bethka (Szymanski)

Do třetice se už hráči Karlovarského kraje radovali z výhry, když porazili tým HC Eppan Pirates, který si remízou 4:4 ve druhé části utkání získal bod. V tomto zápase se už opět oba gólmani prostřídali. V první části branku hájil Kryštof Hostek, který si vychytal čisté konto a ve druhé části patřila branka Samuelovi Balážovi.

12. února 2024

HC Eppan Pirates - Team Karlovarský kraj 4:7 (0:3, 4:4)
Branky a nahrávky: 30. Kofler (Frick, Galvan), 35. Frick, 39. Kofler (Steiner), 40. Masiero (Frick) - 4. Peter (Gregor), 10. Graca (Stahl), 19. Šlár (Veselý), 22. Stahl (Bláha, Rejthar), 30. Rejthar, 34. Gregor (Bláha, Šlár), 36. Peter.

Večer výběr Karlovarského kraje nastoupil k poslednímu utkání, v němž si změřil síly s týmem ESV Kaufbeuren. Už v první minutě se prosadil jeden z německých střelců. V čase 10:30 po přihrávce Martina Rejthara srovnal skóre ve vlastním oslabení Josef Šlár. Kombinaci Davida Stahla a Lukáše Bláhy zakončil Max Kalčík, který v úvodu osmnácté minuty vystřelil vedení - 2:1. Vzhledem k tomu, že ve druhé části nepadl žádný gól tak si oba týmy připsaly po bodu za remízu. Toto utkání tedy vyneslo týmu Karlovarského kraje čtyři body. Branku Karlovarského kraje hájil Kryštof Hostek.

Poznámka redakce: Během úterý jsme získali informaci, že tým ESV Kaufbeuren z druhé části utkání odstoupil, a to tak bylo kontumováno 10:0 ve prospěch týmu Karlovarského kraje. Ten si tak připsal všech pět bodů.

12. února 2024

Team Karlovarský kraj - ESV Kaufbeuren 2:1 (2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 11. Šlár (Rejthar), 18. Kalčík (Bláha, Stahl) - 1. Hörl

Neděle 11. února 2024 | Dva zápasy a dvě výhry

Výběr Karlovarského kraje opět vyrazil na Karnevalový turnaj v Mannheimu. Letošního 37. ročníku se účastní týmy Augsburger EV, Eisbären Juniors Berlín, Düsseldorfer EG, HC Eppan Pirates, ESG Hannover, Team Karlovarský kraj, ESV Kaufbeuren, Kölner Junghaie a Jungadler Mannheim.

Ve dnech od 11. do 13. února se spolu všechny týmy utkají mezi sebou. Hraje se ve formátu 2 x 20 minut. Přičemž každá část se počítá jako jeden zápas. Vítěz bere dva body. Při remíze si oba soupeři body rozdělí. Vítěz každé části získá navíc bonusový bod za výhru.

Výběr Karlovarského kraje, který hraje pod označením Team Karlovarský kraj vede jako hlavní trenér Ondřej Leština a jeho asistentem je Josef Šlár.

První turnajový den krajský výběr odehrál dva zápasy. Nejprve si změřil síly s týmem Eisbären Juniors Berlin, který naši mladíci porazili 5:3. V každé části utkání se do branky postavil jeden z gólmanů. První část odchytal Kryštof Hostek a ve druhé části pak branku hájil Samuel Baláž. Vítězný gól týmu Karlovarského kraje vstřelil ve vlastním oslabení Tomáš Rödig po nahrávce Filipa Reichelta.

Branky a nahrávky: 11. Kalčík, 13. Dvořák (Polanský), 23. Bláha (Kalčík), 26. Rödig (Reichelt), 26. Kalčík (Rejthar) - 16. Langraf, 34. Visner (Cepik), 39. Helm (Masche).

Druhým soupeřem svěřenců Ondřeje Leštiny byl celek Düsseldorfer EG. I v tomto utkání se naši mladíci radovali z výhry. Skóre se zastavilo na stavu 7:1. Kryštof Hostek a Samuel Baláž si opět odchytali každý jednu část zápasu. Samuel Baláž přišel o čisté konto necelé dvě minuty před koncem utkání. Také v tomto duelu padl vítězný gól v oslabení a podepsal se pod něj Lukáš Bláha, kterému asistoval Max Kalčík.

Branky a nahrávky: 6. Šlár (Bláha), 20. Bláha (Kalčík), 22. Kalčík, 24. Rejthar, 27. Šlár (Bláha), 28. Gregor (Reichelt), 34. Kalčík (Bláha) - 39. Herrmann (Heinrich).

Nominace Karlovarského kraje:

Karlovy Vary:

Brankáři: Kryštof Hostek, Samuel Baláž. Obránci: Max Kalčík, Lukáš Hoško, Filip Reichelt, Tomáš Rödig, Josef Šlár. Útočníci: Lukáš Bláha, Matěj Cozma, Mikuláš Gregor, Jan Martínek, Petr Fabio, Martin Rejthar, Jakub Veselý.

Cheb:

David Stahl (útočník)

Mariánské Lázně:

Jakub Graca (útočník)

Tachov:

Jakub Polanský (útočník)

Z náhradníků byl povolán Martin Dvořák ze sokolovského Baníku.