HC Energie Karlovy Vary

Koblasa: Soupeř byl ve všech směrech lepší

Karlovarská série je u konce. Sedmizápasovou šňůru, ve které získali energetici vždy alespoň bod, ukončilo předposlední Kladno. Svěřencům trenéra Pešouta zápas vůbec nevyšel a po celou dobu tahali za kratší provaz. Nejaktivnějším energetikem byl útočník Petr Koblasa, jenž dohrával zápas v elitním útoku.

Petře, prohráli jste 5:0. Dá se z takového zápasu odnést aspoň něco málo pozitivního?
Z naší strany asi těžko. Tam nic pozitivního nebylo. Řekli jsme si k tomu něco po zápase v kabině, ale pozitivní to určitě nebylo.

Rozhodl úvod zápasu, kde šel soupeř rychle do vedení?
Pořád si říkáme, že musíme dobře začít a pohlídat si vstup do utkání. Místo toho rychle prohráváme 2:0 a soupeř se dostane na koně. To ještě musíme pochválit brankáře (Štěpána Lukeše), protože nebýt jeho, mohli jsme prohrát ještě větším rozdílem.

Soupeř vás přebruslil, byl všude o krok dřív. Čím to? Tohle se vám většinou nestává…
Byli na nás dobře připraveni a přehráli nás ve všech směrech. Nám zkrátka nic nevyšlo, nevím, co bych k tomu víc řekl. Zápas nám prostě vůbec nesedl. Příště musíme předvést daleko lepší výkon.

Nejaktivnější jste byli ve druhé třetině, paradoxně při vlastním oslabení…
Já bych neřekl, že jsme byli aktivnější. Měli jsme tam pár výpadů do útočného pásma, ale to bylo všechno. Jejich brankáře jsme pořádně neohrozili. Ani si neodvážím tvrdit, že jsme měli nějaké šance.

Během zápasu jste se přesunul do prvního útoku. Co k tomu vedlo?
Bohužel nám chybí Kuba Flek. První třetina nám nevyšla. Trenéři chtěli něco změnit, tak mě posunuli do prvního útoku. Uvidíme jak to bude další zápas

Sedmizápasovou bodovou sérii zlomilo Kladno, které vás bodově stáhlo v tabulce. Koukáte v ní stále nahoru?
Jednoznačně. Prohráli jsme, což nás mrzí. Předtím jsme ale hráli dobře a pravidelně bodovali. Každá série jednou končí. My ale máme nějaké zápasy k dobru a věříme, že nám pomohou tabulkou vzhůru. Vrátíme se k výkonům před Kladnem a jsme přesvědčený o tom, že zase budeme bodovat.

Inkasovali jste gól při přesilovce pět na tři. Můžete to nějak okomentovat?
Ujeli nám a dali branku. K tomu asi není co víc říkat. Demonstrovalo to celkový náš výkon v utkání, který byl žalostný. Pak jsme si dali ještě vlastňáka, to byl úplný vrchol. Musíme se z toho oklepat a v neděli vyhrát.

Děkuji za rozhovor.

Související články