HC Energie Karlovy Vary

Křehlík: Chceme dojít daleko, ideálně superpohár vyhrát

Karlovarští junioři za sebou mají turnaj O Pohár DHL, v němž obsadili páté místo. O ambicích karlovarské Energii v navazujícím Superpoháru DHL hovořil jeden z tahounů týmu, útočník Tomáš Křehlík. Talentovaný energetik sbírá starty mezi dospělými v prvoligovém Sokolově, navíc si za své výkony vysloužil i pozvánku do mládežnické reprezentace.

Tomáši, juniorský tým má za sebou turnaj O Pohár DHL
Po začátku sezony jsme měli asi vyšší očekávání, když se nám dařilo. Byli jsme na vršku tabulky, ale postupem času nám začala výkonnost upadat a jsme rádi za páté místo.

Co způsobilo tu krizi?
Tam byla ta reprezentační pauza, po těch Vánocích jsme se do toho nemohli dostat. Od toho se odvíjely i ty poslední zápasy.

Našel byste konkrétní příčinu?
Hlavně na tréninku bychom měli začít všichni více pracovat. Zrychlit naší hru, která byla na začátku sezony velmi rychlá, ale poslední dobou je pomalejší a pomalejší.

Co naopak zdobí karlovarskou hru?
Chtěli bychom, aby naše hra byla fyzická a rychlá, ale jak říkám, v poslední zápasech to nebylo ono.

Jak jste se těšili na druhou fázi soutěže?
Musím říct, že jsme se na ni těšili velice, protože jsme vůbec nevěděli, jak bude sezona pokračovat. Jsme rádi, že vůbec něco můžeme hrát a že o hrajeme o něco. Že je i vyřazovací část. Bude to zajímavé, každý zápas bude stát za to.

Jak se k vám dostávají informace o soutěži?
Hlavně na internetu, konkrétně na hokej.cz, tam je dost informací. O superpoháru nám ale řekli trenéři přd utkáním s Třincem.

Vy osobně patříte mezi tahouny juniorského týmu...
Snažím se tomu týmu dávat co nejvíc, stejně jako ostatní, co jsou za tahouny považováni. Ale já bych to nebral takhle. Měli bychom hrát všichni týmově, poslední dobou se hráčům, kteří by to měli táhnout, nedaří. Teď je čas na to, aby i ti ostatní hráči začali táhnout ten tým.

Cítíte na sobě větší tlak ve chvílích, kdy se týmu nedaří?
Musím říct, že ano. V posledních zápasech to cítíme všichni, že to není ono. Chceme se připravit na ten superpohár.

Sbíráte zkušenosti i v Chance lize. Jaké to je?
Musím říct, že je to super. Před sezonou jsem to ani moc nečekal, že taková šance přijde. Jsem rád za každý zápas, který odehraji.

V čem je největší změna mezi mládežnickým a dospělým hokejem?
Juniorka je spíš taková ulétaná, bruslivější. Přičemž v první lize jsou zkušenější hráči, kteří hráli třeba také extraligu. Už je to takové více o systémech hry. V tom je asi největší rozdíl.

Je pro vás superpohár určitou motivací, jak si vybojovat více startů v dresu Baníku?
Ano, beru to tak. Hlavně ale chci dojít daleko s juniorkou, ideálně abychom ho vyhráli.