HC Energie Karlovy Vary

LOTP: První posila pro naši sestavu, útok posílí Jan Bernovský

Přestupní termín oficiálně začal! Sestavu karlovarského A-týmu posílí od nové sezony hned několik nových tváří a my je fanouškům v prvních květnových dnech postupně představíme. Úvodní posilou pro nový ročník je útočník Jan Bernovský, který v Karlových Varech podepsal roční smlouvu s roční opcí.

Dvaadvacetiletý forvard přichází z extraligových Vítkovic, kde působil již od roku 2017. Poslední roky kombinoval Extraligu s Chance ligou, kde v sezoně 20/21 a 21/22 hájil barvy Šumperka a v letošní sezoně 22/23 působil v Porubě.

Bernovský podával tento rok v Chance Lize dobré výkony a v 16 duelech zapsal 10 bodů (5+5), více toho letos ale odehrál ještě o patro výš, v nejvyšší tuzemské soutěži v dresu Vítkovice nastoupil do 25 utkání.

„Honza je mladý perspektivní hráč, ve kterém vidíme potenciál. Chceme mu dát příležitost a věříme, že se o svou šanci popere,“ komentuje příchod nejnovější posily hlavní trenér Energie David Bruk.

„Už během minulé sezony jsem se dozvěděl, že by Vary měly zájem. Moc mě to potěšilo. Beru to jako novou výzvu a věřím, že mě to v mé kariéře zase posune,“ říká ke svému novému angažmá útočník Jan Bernovský.

Mladý útočník se po konci sezony ve Vítkovicích již připojil k týmu Energie, se kterou zahájil suchou přípravu před nadcházejícím extraligovým ročníkem.

JAN BERNOVSKÝ (ÚTOČNÍK, 24.3.2001)

Brněnský rodák strávil svá raná léta v mateřském klubu Warrior Brno, ve kterém působil až do roku 2017, kdy přestoupil do Vítkovic. V Ostravě prošel dorostem i juniorkou, první šanci mezi dospělými dostal v sezoně 2019-20, kdy debutoval v Chance lize v dresu Havířova. Další sezonu zahájil ve Vítkovicích a v průběhu ročníku odehrál třiadvacet utkání za Šumperk, za který nastupoval v rámci střídavých startů i následující rok.

Poslední ročník odehrál v již zmiňované Porubě a Vítkovicích, načež od nové sezony se přesouvá do Karlových Varů.

Jan Bernovský reprezentoval Českou republiku v mládežnických výběrech, ve kterých zaznamenal čtyři body (3+1).