HC Energie Karlovy Vary

LOTP: Společenstvo Energie vítá druhou útočnou posilu

Druhou ofenzivní posilou Energie pro novou sezonu je pětadvacetiletý útočník Ondřej Procházka, který na západě Čech podepsal kontrakt do konce sezony 2023-24 s opcí na další ročník.

Odchovanec pražské Sparty poslední dva roky zářil v prvoligových Litoměřicích, kde sbíral téměř bod na zápas. Ale ani dřívější sezony rozhodně body nepohrdal. V extralize doposud odehrál šestnáct duelů, v Karlových Varech se tak popere o svou první regulérní šanci v nejvyšší soutěži.

„Do Varů jsem se moc těšil. Už před pěti lety, kdy jsem končil na Spartě, jsem si vytyčil cíl vrátit se zpět do extraligy. Chci dokázat sobě i okolí, že na ni mám a že ji můžu hrát,“ říká k přesunu do Energie Ondřej Procházka.

Procházka přichází do Karlových Varů po své bodově nejlepší sezoně kariéry. V Litoměřicích v 55 duelech nasbíral 46 bodů (22+24), na tři utkání si odskočil i do extraligy, kde hájil barvy Kladna. Nyní by se o další starty v nejvyšší soutěži a pevné místo v sestavě Energie měl poprat na západě Čech.

„Ondřej dlouhodobě potvrzuje své kvality v první lize. Myslíme si, že už nadešel čas, aby se prosadil i v extralize,“ říká o nové karlovarské akvizici hlavní trenér David Bruk.

A kvality Procházka rozhodně má. Jen v posledním ročníku Chance ligy byl čtvrtým nejlepším střelcem a sedmým nejproduktivnějším hráčem celkově.

Profil Ondřeje Procházky (útočník, 31.8.1997)

Rodák z Roudnice nad Labem je odchovancem pražské Sparty, kde postupně prošel oběma dorosteneckými výběry i juniorkou a v sezoně 2015-16 si odbyl i premiéru v nejvyšší soutěži dospělých.

Zkušenosti mezi muži ale převážně sbíral v první lize, kde si zahrál za Havířov, Ústí a v neposlední řadě také za Litoměřice. V severočeském městě se jeho bodový potenciál naplno rozvinul, za poslední dvě sezony posbíral dohromady 87 bodů.

Procházka prošel i všemi mládežnickými reprezentačními výběry, v roce 2015 si zahrál i na světovém šampionátu hráčů do 18 let.

Statistiky Ondřeje Procházky