HC Energie Karlovy Vary

Letošní posily na scénu! Proti Kladnu s Frodlem i útočnými hvězdami

Příprava před sezonou začíná nabírat na obrátkách. Další příležitost provětrat nové dresy dostanou energetici ve čtvrtek 10. srpna, kdy vyrazí do Slaného. Tam je čeká od 18:00 hodin utkání s týmem Rytíři Kladno, pro který půjde o první přípravný zápas.
Kde utkání sledovat:
Online přenos
Stream
Vstupenky: Online předprodej

O soupeři

Kladenští Rytíři na konci loňské sezony opět obhájili extraligovou příslušnost. Dalším důvodem k radosti Kladeňáků bylo dokončení zimního stadionu. Po dobu přípravy však Rytíři využijí azyl na stadionu ve Slaném, neboť na ČEZ stadionu probíhá plánovaná výstavba energocentra. Na domácí led by se Rytíři měli vrátit 20. srpna.

A jak to vypadá v kabině Středočechů? Vzhledem k tomu, že i v loňské sezoně čekala Rytíře baráž, nebyl klub na trhu hráčů tak aktivní jako jeho soupeři. Největší přestupovou bombou byl návrat odchovance Michaela Frolíka. „Baby Jágr“ po návratu z NHL strávil předchozí sezonu v Liberci a v té nadcházející, po dlouhých sedmnácti letech, oblékne znovu kladenský dres.

Velkou radost v táboře kladenských fanoušků vyvolalo prodloužení smlouvy kapitána týmu Tomáše Plekance i dalšího zkušeného borce Jakuba Klepiše.

Dalším odchovancem, který se vrátil domů, je útočník Jakub Strnad, bývalý dlouholetý kapitán Rytířů. Z druhé nejvyšší finské soutěže se do kladenského útoku přesunul pardubický odchovanec Denis Kusý. A prozatím třetí útočnou posilou je kanadský rodák Deven Sideroff, který přišel ze slovenské extraligy, kde v loňském roce hájil barvy Zvolenu.

Kladno posiluje rovněž v zadních řadách. Jednou z prvních posil byl Karel Klikorka z týmu Slavia Praha, který si modrobílý dres díky střídavým startům vyzkoušel už v loňské sezoně. Z ECHL si Rytíři přivedli urostlého amerického beka Chrise Marteneta, jehož hlavní předností by měla být tvrdá hra. S Rytíři aktuálně trénuje obránce Tadeáš Hejda ze Slavie a oba kluby mezi sebou řeší jeho přechod do kladenského týmu.

Další zápasy v modrobílém dresu v příští sezoně nepřidají lotyšští hráči Oskars Cibulskis a Kristaps Sotnieks. Ze středu Čech se na západ přesunul Miroslav Indrák, který posílil útok Plzně. Na jih zamířil Adam Kubík, který se Motoru upsal už v loňské sezoně. Klub opustili ještě Martin Kehar, Ladislav Zikmund a švédský útočník Adam Brodecki.

Beze změny zůstalo kladenské brankoviště, kde bude pokračovat Landon Bow a Adam Brízgala, který s Rytíři podepsal novou víceletou smlouvu.

Na postu hlavního trenéra pokračuje Otakar Vejvoda a v roli jeho asistenta Pavel Skrbek, který k áčku přešel od kladenských juniorů loni v listopadu.

Do přípravy s a-týmem se rovněž zapojilo trio juniorů Josef Trojna, Ondřej Kouba a Petr Šíma. To zda na ledě i v příští sezoně uvidíme majitele klubu Jaromíra Jágra, není zatím jasné.

Z kabiny Energie

Energetici na rozdíl od svého soupeře už do zápasového kolotoče naskočili duelem s týmem Mladé Boleslavi. Do města automobilů vyrazili trenéři s nováčky v týmu Romanem Přikrylem a Janem Bernovským, karlovarskými juniory i hráči partnerského Sokolova.

Proti Bruslařům nastoupili energetici se třemi lajnami a výborným Vladislavem Habalem v brance. Ten si v utkání připsal 41 zásahů a kotouč za svá záda pustil pouze jednou. První zářez za Energii si zapsal Jan Bernovský, jedna z nových posil týmu. Premiéru v seniorském hokeji si odbyli obránci karlovarské juniorky Ondřej Dorot a Jakub Anton. S Bruslaři energetici nakonec padli v samostatných nájezdech.

Pro utkání s kladenskými Rytíři bude připravena další skupina hráčů. To potvrzuje asistent trenéra Václav Eismann. „V programu zápasů jde o druhé utkání, ale pro většinu hráčů, kteří budou ve čtvrtek v nominaci, je to vstupní utkání do sezony. Do Slaného jedeme, když to řeknu jednoduše, s tou z hlediska extraligy zkušenější sestavou. Hrát budeme zase jenom na tři formace, tedy s jasně kondičním záměrem.“

Za Energii tak poprvé nastoupí severské posily Iikka Kangasniemi a Lukas Zetterberg. Premiéra mezi třemi tyčemi pak čeká Dominika Frodla.

Utkání bude zajímavé i pro Tomáše Redlicha, odchovance kladenských Rytířů, který do čtvrté sezony v černobílém dresu vstoupí s novou dlouholetou smlouvou. „Samozřejmě ten vztah tam pořád je, ale rok od roku, tím že jsem již třetí sezonu ve Varech, tak to není takové jako na začátku.“ Svěřil se šikovný útočník po loňském přípravném duelu s Kladnem, ve kterém přispěl k výhře Energie dvěma góly.