HC Energie Karlovy Vary

Matěj Stříteský energetikem i v další sezoně

Obrana karlovarské Energie na nadcházející extraligový ročník již dostává konkrétních obrysů. S jistotou další sezony v ní bude pokračovat i velezkušený obránce Matěj Stříteský, který má nově kontrakt do 30.4.2024 s opcí na další sezonu.

Stříteský se do Karlových Varů vrátil začátkem prosince po dvou letech výměnou za jiného beka Davida Bernada. V dosavadním průběhu sezony i s předešlým působením v Mladé Boleslavi doposud odehrál 47 zápasů s bilancí dvou branek a sedmi asistencí. Tuto sbírku tak bude mít možnost rozšířit nejen ve zbytku stávající sezony, ale i v té další.

„Už když jsem se vracel zpět z Boleslavi, tak jsem si přál, abych zde mohl pokračovat i po skončení této sezony. Když jsem dostal nabídku nové smlouvy s přesahem do dalšího roku, tak už to bylo velice rychlé a neváhal jsem,“ uvedl ke svému pokračování na západě Čech zkušený obránce.

Zkušený obránce patří v letošním ročníku k nejvytěžovanějším hráčům celého týmu, s průměrným ice timem 20:25 mu patří hned druhé místo za Michalem Plutnarem. Stříteský nastupuje v posledních duelech ve druhé obranné dvojici s talentovaným Matteem Kočím, prostor navíc dostává i v oslabení či přesilové hře Energie.

Dvaatřicetiletý zadák je se 697 extraligovými starty vůbec nejzkušenějším energetikem v sestavě trenéra Davida Bruka, 69 utkání zapsal přímo za Karlovy Vary. V téměř sedmi stech zápasech si na obránce drží více než solidní bilanci, posbíral 201 bodů za 66 gólů a 135 nahrávek.