HC Energie Karlovy Vary

Mladá krev do útoku, z Třince míří na západ Čech Jan Hladonik

Přes celou republiku za novým angažmá. Energie si do svých řad vyhlédla mladého forvarda Jana Hladonika, jenž drtivou většinu své dosavadní kariéry strávil v organizaci mateřského Třince.

Na západě Čech podepsal talentovaný forvard jednoletý kontrakt.

„Už koncem ledna se mi ozval můj agent s tím, že mě Vary sledují a že by měly zájem, abych u nich hrál. Jednání bylo rychlé a korektní,“ popisuje dohodu s Energií Hladonik.

Jan Hladonik má za sebou v pouhých dvaceti letech už dvě sezony mezi seniory. Třinecký rodák sehrál dohromady pětatřicet duelů za Oceláře, v nejvyšší české soutěži dosud posbíral jednu gólovou asistenci.

Komentář Martina Pešouta

„Je to mladý hráč, kterého jsme delší dobu sledovali ve Frýdku. Myslím, že to je typický hráč pro nás – mladý hráč, který u nás má šanci se prosadit do extraligy. V nabitém kádru Třince to měl hodně těžké.“

„Pro Karlovy Vary jsem se rozhodl proto, že je mi hodně sympatický jejich herní projev. Od té sezony, co postoupily zpátky do extraligy, tak se každým rokem posouvají,“ líčí odchovanec Třince.

Jan Hladonik
útočník
Chance liga
Z 28
G 13
A 12
B 25

Hlasitě o sobě dal vědět v Chance lize. V sezoně 2018/2019 zaznamenal skvělých třiatřicet kanadských bodů (14+19) ve dvaatřiceti zápasech. Letos stihl v dresu rysů dvacet osm klání, v nichž třináctkrát skóroval a dvanáctkrát se na gólu podílel asistencí.

Hladonik patřil k tradičním členům mládežnických reprezentací, s juniorským výběrem Česka dokonce absolvoval šampionát v roce 2019. Ročník 2017/2018 strávil v zámořské QMJHL, kde hájil barvy Blainville-Boisbriand Armada.

Statistiky Jana Hladonika