HC Energie Karlovy Vary

Mladé mašiny na kanadské body aneb TOP 3 ofenzivní tahouni dorostu

Nejlepší ofenziva ligy, ale i jiné úspěchy slavil karlovarský dorost v letošní nedohrané sezoně. Hráči hájící zelenobílé barvy však dominovali i v individuálních statistikách, tři nejlepší vám představíme.

Dominik Rymon

Šestý nejproduktivnější hráč první části letošního ročníku s jednatřiceti body (13+18), s osmnácti asistencemi i pátý nejlepší nahrávač, to vše získal v úvodních šestnácti duelech. Jednoduchým výpočtem tak zjistíme, že Rymon v průměru střádal skoro dva body na jedno utkání. Tyto výsledky mu zajistily vstupenku do reprezentace U17, se kterou se podíval na turnaj pěti v Ufě. Během čtyř utkání s reprezentační sedmnáctkou si připsal jednu branku. S o rok mladším výběrem pak Rymon absolvoval přípravné zápasy a Wolfgang Rud Cup. Na druhé zmiňované akci si během čtyř střetnutí připsal tři branky a tři asistence. Aby toho ale nebylo málo, vypomáhal tento karlovarský talent i v zelenobílé juniorce, kde naskakoval od šestadvacátého kole.

Ľubomír Kupčo

Pátý nejproduktivnější hráč extraligy dorostu a vůbec nejproduktivnější karlovarský dorostenec. Za celou sezonu si Kupčo připsal parádních šedesát bodů (31+29), čímž si zajistil post absolutní jedničky v týmu. I jemu přinesla snaha a výkony pozvánku do reprezentace. Se slovenskými vrstevníky sehrál jediný zápas, proti stejně starým českým hokejistům byl však jediný, kdo se za barvy Slovenska trefil, domácí tým tehdy vyhrál 4:1. Také Ľubomír Kupčo sbíral zkušenosti se staršími spoluhráči, které v turnaji o pohár DHL posílil v 37. a 38. kole.

Kryštof Bulka

Obránce, přitom je však čtvrtým nejlepším nahrávačem týmu. V produktivitě sedmé místo, se sedmadvaceti body (6+21) je to na obránce velmi slušný výkon. Ofenzivní beci jsou však v módě více a více, což Bulkovi hraje do karet. Do svého týmu jej povolal i trenér Václav Eismann, mladá síla Energie tak naskočila i do poháru DHL. Během pěti utkání v této soutěži Bulka jednou asistoval. Z dnešních hráčů je také nejméně trestaný, z šestatřiceti zápasů odešel s celkovým počtem osmi trestných minut.