HC Energie Karlovy Vary

Mládí v repre: Sedmnáctka a šestnáctka prošly turnaji neporaženy a berou zlato!

Naše nejmladší reprezentace jsou zlaté! Bez porážky a ztráty bodu prosvištěla Turnajem pěti zemí ve Vierumäki sedmnáctka. Svěřenci Pavla Patery v utkáních s výběry Finska, Švédska, Švýcarska a Slovenska vstřelili 22 gólů a inkasovali jich pouze 12. Svými výkony k zisku zlata přispěli Vojtěch Čihař, Vít Záhejský a Kryštof Dyk. Šestnáctka zvládla svou první velkou reprezentační akci bez porážky a se ztrátou pouze jednoho bodu. Svěřenci Milana Razýma se na Turnaji pěti zemí v Romanshornu utkali s Finskem, Slovenskem, Švýcarskem a Německem. Ve čtyřech utkáních vstřelili 23 gólů! Inkasovali jich pak pouze šest. O zisk zlata se zasloužili také Petr Tomek, Pavel Kůrka a Martin Psohlavec.

Sobota 30. prosince 2023 | Sedmnáctka ve Finsku neztratila ani bod a bere zlato! Švédsko porazila 4:3

Čtvrtý zápas ve čtyřech dnech? Pro svěřence Pavla Patery žádný problém. Čeští mladíci si v závěru turnaje změřili síly s výběrem Švédska. V obraně nastoupil Kryštof Dyk a v útoku Vojtech Čihař a Vít Záhejský. Už ve druhé minutě měli Češi pěknou šanci, ale švédského gólmana nepřekonali. Na zaklapnutý beton narazil v sedmnácté minutě Vít Záhejský. První gól padl až v čase 22:16, kdy Švédové třináct sekund před vypršením využili početní výhodu. Před polovinou druhé třetiny založil Vojtěch Čihař akci, kterou zakončil Matěj Pekař - 1:1. Vedení v čase 43:37 sedmnáctce vystřelil David Hrubý a v čase 44:11 zařídil dvou gólový náskok Vojtěch Čihař - 3:1.

Tak jak dva slepené góly inkasovali, tak je Švédové českým mladíkům v časech 49:22 a 49:54 vrátili - 3:3. V polovině třetí třetiny předvedl švédský gólman “semafor” a Matěj Pekař přišel o svou tutovku. Z gólu se sedmnáctka radovala v čase 57:40, kdy českému týmu vrátil vedení Matouš Kucharčík. V čase 58:35 zůstala švédská branka prázdná a Češi se bránili proti šesti. Šanci na srovnání si švédští mladíci zkomplikovali vyloučením. V posledních dvanácti sekundách opět Švédsko hrálo bez brankáře, tentokrát tedy pouze v pěti, ale naši mladíci se ubránili a slavili výhru 4:3. Turnajem pěti zemí ve Vierumäki prošli svěřenci Pavla Patery neporaženi a neztratili ani bod a tak si domů odváží zlato!

Sobota 30. prosince 2023 | Šestnáctka porazila Slovensko v prodloužení 5:4 a bere zlato

Po volném dni vyrazila šestnáctka před sobotním obědem do posledního utkání. I tentokrát se v obraně činil Pavel Kůrka. V první formaci nastoupil Petr Tomek. V pozici druhého gólmana byl Martin Psohlavec. Na programu bylo federální derby a to doslova a do písmene. Před polovinou první třetiny otevřel skóre slovenský tým. A už ve třinácté minutě bylo díky Filipovi Vlkovi srovnáno. Osmnáct sekund před rozchodem do kabin vystřelil šestnáctce vedení Martin Hečko. Přestřelka pokračovala i ve druhé třetině. Ve dvacáté páté minutě Slovensko srovnalo a v čase 33:51 si Češi díky Matěji Weissovi vzali vedení zpět. Na tabuli svítil čas 35:19 a slovenští mladíci opět srovnali - 3:3. I ve druhé třetině měl poslední slovo Martin Hečko, který v čase 39:58 zařídil šestnáctce opět vedení. Čas 41:15 a skóre 4:4. Tento stav vydržel do konce zápasu a tak došlo na prodloužení.

Když už se oba týmy začaly pomalu připravovat na nájezdovou loterii odstartoval Petr Tomek přečíslení tři na jednoho a Lukáš Kachlíř poté co převzal puk od Filipa Nováka rozhodl zápas ve prospěch českého týmu - 5:4. Časomíra se zastavila na čase 64:59! Svěřenci Milana Razýma svou první velkou reprezentační akcí prošli neporaženi a ve čtyřech utkáních ztratili pouze bod a díky tomu si na Turnaji pěti zemí v Romanshornu vybojovali zlato!

Pátek 29. prosince 2023 | Sedmnáctka pokračuje ve vítězném tažení. Švýcaři schytali osm gólů

Svěřenci Pavla Patery do utkání vstoupili lépe než do duelu se Slovenskem a v páté minutě už vedli díky střele Rostislava Šilhavého. Jenomže švýcarští mladíci srovnali skóre v osmé minutě, když čtyři sekundy před koncem využili početní výhodu. Vedení si sedmnáctka vzala zpět v čase 12:22, když Tomáš Poletín využil početní výhodu pouhou sekundu před jejím koncem. Asistenci si u tohoto gólu připsal Vít Záhejský. Hned v prvních sekundách druhé třetiny naši mladíci své vedení navýšili, když se prosadil Tomáš Poletín - 3:1. Čtvrtý gól pak přidal Šimon Fasner v čase 26:02. Náskok sedmnáctky Švýcaři snížili ve třicáté čtvrté minutě - 4:2. Další vyloučení na švýcarské straně trestal v čase v čase 35:10 Tomáš Poletín, který si tak zkompletoval hattrick. Nedisciplinovanost Švýcarů vynesla v čase 37:10 sedmnáctce trestné střílení, ale David Hrubý nevyzrál na švýcarského gólmana.

Svěřenci Pavla Patery se však z gólu radovali v čase 37:13 po střele Matěje Pekaře, kterému šanci připravil Vojtěch Čihař - 6:2. V poslední minutě druhé třetiny šli Češi do čtyř a Švýcaři početní výhodu proměnili - 6:3. Přestřelka pokračovala i v úvodu třetí části v čase 41:14 šli Švýcaři do čtyř a v čase 42:02 vstřelil gól David Lukáš Holub - 7:3. V čase 43:34 se v oslabení ocitli Češi a švýcarští mladíci svou početní výhodu proměnili ve čtyřicáté páté minutě - 7:4. Na dostřel dvou branek se švýcarský tým dostal v padesáté třetí minutě, když proměnil další přesilovku - 7:5. Tato branka švýcarské hráče nabudila a snažili se o srovnání. V čase 56:25 se po zakázaném uvolnění vhazovalo u české branky a tak švýcarští trenéři odvolali gólmana a zkoušeli hru v šesti. V čase 57:07 jejich naděje trefou do prázdné branky utnul David Hrubý. Český výběr si tak na Turnaji pěti zemí ve Vierumäki připsal třetí výhru. V obraně se opět činil Kryštof Dyk.

Čtvrtek 28. prosince 2023 | Sedmnáctka zvládla obrat a vyhrála federální derby

Po včerejší výhře nad Finskem čekala na naše mladíky v úvodu utkání se Slovenskem studená sprcha, neboť už v čase 3:33 prohrávali 0:2. Do konce první části o sobě dali čeští střelci vědět, ale skóre se nezměnilo. Ve dvacáté minutě připravil Kryštof Dyk šanci pro Štěpána Černého, ale ani on na slovenského gólmana nevyzrál. Na lepší časy se pro sedmnáctku začalo blýskat, když poté co Vojtěch Čihař vyhrál buly, pálil Tomáš Poletín. Skóre v čase 30:19 srovnal Matěj Pekař - 2:2. Ve třicáté druhé minutě vystřelil sedmnáctce vedení Matyáš Úbl, který nepohrdl přihrávkou Víta Záhejského. Z vedení se čeští mladíci radovali do třicáté páté minuty, kdy se prosadil Jakub Habla, pro kterého šlo o premiérový gól v reprezentačním dresu kategorie U17. Slovenský útočník nastupuje za extraligový dorost Energie a tudíž dnes stál proti svým spoluhráčům z týmu. I přes střelecké pokusy na obou stranách padl nakonec gól až v čase 58:29, když se prosadil Vít Macek, který tak vystřelil sedmnáctce druhou výhru na turnaji - 4:3.

Čtvrtek 28. prosince 2023 | Šestnáctka si poradila i s výběrem Finska

Třetím soupeřem šestnáctky na turnaji ve Švýcarsku byl výběr Finska. Skóre čeští mladíci otevřeli díky střele Jana Fodora v deváté minutě. Další gól svěřenci Milana Razýma přidali v čase 11:36, když Martin Hečko využil početní výhodu - 2:0. Do utkání zasáhli pouze Pavel Kůrka a Petr Tomek. Martin Psohlavec sledoval utkání z hlediště, protože do branky se postavil David Veřmiřovský. Kouč Milan Razým tak ve třech zápasech, které šestnáctka odehrála protočil všechny gólmany. David Veřmiřovský přišel o čisté konto, poté co dostal trest za posunutí branky a oba týmy hrály ve čtyřech - 2:1. Finskou snahu o srovnání zbrzdila vyloučení. Pobídky Petra Tomka se nepodařilo využít Lukáši Kachlířovi a Filipovi Novákovi. Finští trenéři v závěru utkání sáhli po power-play. V čase 59:46 výhru šestnáctky trefou do prázdné branky zpečetil Šimon Katolický - 3:1.

Středa 27. prosince 2023 | Sedmnáctka zahájila turnaj ve Finsku úspěšně. Domácí výběr porazila 6:1

Svěřenci Pavla Patery středečním duelem s Finskem zahájili Turnaji pěti zemí ve Vierumäki. V sestavě nechyběli obránce Kryštof Dyk a útočníci Vojtěch Čihař a Vít Záhejský. Skóre otevřel v čase 6:05 Tomáš Poletín, když využil početní výhodu. Což byla disciplína, která se sedmnáctce dnes dařila, neboť ze čtyř početních výhod využila tři. Druhý gól přidal Adrien Bartovič. Poprvé a naposledy se Finové prosadili v čase 19:00. Třetí a čtvrtý gól z holí Rostislava Šilhavého a Matěje Pekaře padl ve druhé třetině. Asistenci u obou gólů si připsal Vít Záhejský. Na finského gólmana zkoušel vyzrát i Kryštof Dyk. Pátá padla v čase 57:55, když přesilovkovou kombinaci zakončil Petr Věchet. V čase 58:59 narazil Vojtěch Čihař na pozorného Patrika Kerkolu. Karlovarský útočník pak stál na začátku kombinace, kterou v čase 59:40 zakončil gólem Tomáš Poletín. Čeští mladíci tak mohli slavit první výhru na turnaji. V zápasovém programu pokračují hned zítra, kdy je čeká federální derby. Pro karlovarské mladíky to bude duel speciální, neboť v roli soupeře se jim postaví jejich spoluhráč Jakub Habla.

Středa 27. prosince 2023 | Šestnáctka v Romanshornu porazila domácí výběr 9:1

Druhý zápas a druhá výhra, tak to je bilance svěřenců Milana Razýma na Turnaji pěti zemí v Romanshornu. Do poloviny první třetiny stihli prověřit pozornost švýcarského gólmana mimo jiné i Pavel Kůrka a Petr Tomek. Góly do švýcarské sítě začaly padat až od třinácté minuty, kdy skóre otevřel Dominick Byrtus. Do šestnácté minuty se zvládli prosadit Adam Klaus a Václav Nedorost. Čtvrtý gól padl ve dvacáté sedmé minutě díky Nikolasi Maříkovi. Branku českého výběru tentokrát hájil Martin Psohlavec, který přišel o čisté konto v čase 35:05 během oslabení, když na trestné lavici za nedovolené bránění skončil jeho spoluhráč z karlovarského dorostu Pavel Kůrka - 4:1. Pátý gól v čase 37:12 a šestý v čase 38:00 vstřelil Filip Novák. Na šestý gól nahrával Petr Tomek. Střelcem sedmého gólu byl v polovině třetí třetiny Jan Fodor. Osmý gól Švýcaři inkasovali v čase 58:27 díky Šimonovi Bělohorskému a střeleckou listinu utkání uzavřel Filip Vlk v čase 58:37.

Úterý 26. prosince 2023 | Sedm gólů v Zuchwilu. Střeleckou formu osmnáctky odnesla reprezentace Německa.

Svěřenci Davida Čermáka v sedmé minutě otevřeli skóre zápasu a své vedení třetinu po třetině navyšovali. Svou střeleckou převahu přetavili v sedm gólů. Hattrick si zkompletoval Oskar Lisler. Čisté konto si vychytal Matyáš Mařík. Do zápasu nezasáhl energetik Jakub Galnor. Další duel odehraje osmnáctka ve středu, kdy se utká s týmem Švýcarska.

Úterý 26. prosince 2023 | První velkou reprezentační akci šestnáctka zahájila výhrou. Německo porazila 6:0.

Svěřenci Milana Razýma narazili na výběr Německa poprvé a svým soupeřům nedali šanci. V prvním turnajovém duelu se do branky postavil František Poletín, který si vychytal první čisté konto v reprezentaci. Záda mu kryl karlovarský brankář Martin Psohlavec. Za zmínku stojí, že naši mladíci využili všechny tři přesilové hry, které měli k dispozici. V obraně se činil Pavel Kůrka a v útoku nastoupil Petr Tomek, který asistoval u pátého gólu. Další duel šestnáctka odehraje ve středu, kdy nastoupí proti Švýcarsku.