HC Energie Karlovy Vary

Musíme jít tomu víc naproti. Chybí nám důraz, motivuje Petr Stloukal

Páteční utkání s Libercem bylo dramatické do samého konce, ovšem nakonec se ani nyní Energii nezadařilo. Bojovnému výkonu zelenobílých pomohl i Petr Stloukal, který asistoval na první branku domácích a byl důrazný také v obraně. Po utkání nám karlovarská devětasedmdesátka popsala, co chybělo k vítězství, jak je potřeba dále pracovat i jak fungovalo obnovení jeho spolupráce s Martinem Kohoutem.

Petře, utkání jste drželi až do samého konce vyrovnané, ale nakonec vám to nevyšlo. Myslíte si, že vám dnes chyběla rozhodnost v koncovce?
Od druhé třetiny určitě, měli jsme nějaké šance, ale už delší dobu se nám nedaří je proměňovat. Zato soupeři nabídneme dvě tutovky a on z toho prostě minimálně jeden gól vždycky dá.

Měli jste pomalejší vstup do utkání, ale postupně jste začali víc a víc ofenzivně dotírat na soupeře. Co jste změnili ve své hře?
První třetina byla slabá, na to, že jsme hráli doma, nám nejezdily nohy. Nevím, čím to bylo, měli jsme volno a potrénovali jsme. Ale od druhé třetiny jsme na to vlétli, trošku jsme si zařvali v kabině a to bylo znát, ale bohužel. Můžeme si tady nalhávat, že chybělo štěstí, ale to nám body nepřinese.

Liberec výborně bránil, v čem jste viděl největší problém při procházení skrz obranu soupeře?
Liberec je velmi kvalitní mužstvo, hraje parádně 1 na 1 v obranném pásmu a pořád chodí do přečíslení. To jsme se snažili eliminovat tím, že jsme to pořád házeli na beky, aby nám to shazovali k brance. My jsme se pak snažili dávat takzvaně „špinavé góly“, protože pěkné góly se nám zatím dávat nedaří, spíš je dostáváme. Dneska jsme právě dostali takový třetí gól, kdy si to tam soupeři vyťukali vážně hezky. Musíme jít tomu naproti, dělat každý trénink naplno a dávat góly v každém cvičení, aby se to přiklonilo na naši stranu.

Měli jste dnes celkem šest přesilovek, ale nepodařilo se vám využít ani jednu. Co tam chybělo?
To taky rozhodlo zápas. Když máme šest přesilovek a nedáme ani gól, nemůžeme přemýšlet, že vyhrajeme. Chyběl tam větší důraz, když už jdeme před bránu, nemáme tam dorážky.

Po takřka půl roce jste hrál v jedné lajně s Martinem Kohoutem. Jak se vám spolu hrálo?
Minulý rok jsme spolu hráli dost dlouho a dařilo se nám, tak jsme to teď obnovili. Trenéři nás zase dali k sobě a myslím si, že to celkem fungovalo.



Teď vás čeká dvojzápas venku, myslíte si, že se vám podaří zlomit tu smůlu, kterou teď máte?
My nemůžeme jet do Brna nebo na Spartu s tím, že budeme s prominutím posraní a v první třetině budeme prohrávat 0:4, takhle to nejde. Jsme v extralize, nehrajeme první ligu, kde jsme byli favoritem my. Tady bude každý zápas těžký a každá chyba se trestá.

Dnes bylo v aréně méně světla. Vnímal jste to nějak i na ledové ploše?
Ze začátku tam rozhodčí něco řešili, nevím co, ale pak jsme se dozvěděli, že je méně světla. Já jsem se snažil soustředit na hokej a neřešit to. Samozřejmě, když není světlo a je víc tma, tak to pro oči není úplně ideální (úsměv), ale je to pro všechny stejné. Když je špatný led, je to stejné pro hostující i pro domácí.

Děkuji za rozhovor.

Související články

Preview k zápasu | čt 4.10.2018

Energie hostí Liberec. Zlomí sérii proher?