HC Energie Karlovy Vary

Na Spartu! Vyloupí energetici O2 arénu i napodruhé?

Po pardubickém Dynamu, proti kterému vyválčili bod, čeká energetiky v neděli další těžký soupeř. Dokonce aktuální extraligový lídr, pražská Sparta. První vzájemný duel v O2 aréně karlovarští bojovníci zvládli, podaří se zaskočit favorita i podruhé? Utkání začíná v 16:00.

Kde utkání sledovat:
Online přenos

O soupeři

Sparta válí a naplňuje předsezónní předpoklady. Začátek sezóny sice nebyl takový, ale v poslední době to pražskému velkoklubu lepí. Po Novém roce bodovali sparťané ve všech sedmi duelech. Prohráli pouze jedinkrát, v nedávném duelu s Pardubicemi padli v prodloužení. V pátek dokázali po nájezdech zvítězit v Hradci Králové a připsali si tak osmé venkovní vítězství řadě.

Sparťanská forma je o to obdivuhodnější, že v její sestavě chybí již delší dobu několik opor. Marodka je společný jmenovatel, jenž spojuje oba nedělní soupeře. V posledním duelu chybělo trenéru Grossovi hned sedm hráčů. Konkrétně útočníci Stephen Harper, Josh Kestner, Jani Lajunen, David Vitouch a obránci Vojtěch Mozík s Michalem Kempným. Chyběl také brankář Jakub Kovář, který utrpěl zranění v nedávném utkání s Libercem. Již je v pořádku, v sestavě ale stále chyběl.

Produktivitu pražské Sparty táhne Filip Chlapík (14+20), jenž je zároveň nejlepším střelcem svého týmu. Jen o bod méně má na kontě Roman Horák (13+20). Vousatý centr oplývá v letošním roce velkou formou, nasbíral v něm již 9 bodů. Nejproduktivnějším obráncem je Michal Kempný (7+19). Oba sparťanští muži s maskou mají skvělá čísla a dokazují, že jsou jednou z nejlepších dvojic celé ligy. O trochu lepší úspěšnost má aktuálně mladší Josef Kořenář (92,39%), který odchytal o 4 duely méně než zkušenější Jakub Kovář..

Z kabiny Energie

Karlovarská Energie byla v pátek blízko velkému překvapení. Ještě patnáct minut před koncem vedla nad pardubickým Dynamem o tři branky a nic nenasvědčovalo tomu, že by utkání nemělo vyjít. Pardubice ale ukázaly svou extratřídu a dokázaly zápas vyrovnat. V prodloužení pak navíc využily přesilovou hru a překlopily výsledek na svou stranu. Energie tak bere pouze bod, který by ale jistě před samotným duelem brala všemi deseti. Padesát minut hrála velmi dobře a má tak rozhodně na čem stavět.

„V utkání s Pardubicemi jsme si dokázali, že umíme podat konkurenceschopný výkon i v konfrontaci s těmi top týmy a adepty na titul. Na Spartě chceme podat stejně bruslivý a aktivní výkon. Věříme, že pokud se nám to podaří, budeme opět sahat po překvapení“, říká o nejbližším utkání Václav Eismann.

Rozsáhlá zůstává nadále i karlovarská marodka. Dost pravděpodobně se tak v pátek utkají dva týmy, jenž mají mimo sestavu nejvíce hráčů. Trenéru Brukovi nadále chybí elitní centr a nejproduktivnější hráč Dávid Gríger, schází také švédský střelec Lukas Zetterberg a urostlí obránci Ondřej Dlapa s Tomášem Havlínem.

Dobrou zprávou je, že Gríger s Havlínem už s týmem trénují na ledě a brzy by měli naskočit do zápasu.

Související články