HC Energie Karlovy Vary

Černoch po skalpu Sparty: Musíme udržet intenzitu a bojovnost!

Karlovarská Energie zvládla i své druhé utkání na ledě pražské O2 arény a jako jediný tým má z ledu Sparty Praha plný počet bodů. Vítěznou branku vstřelil kapitán Jiří Černoch, pro něhož to byl již několikátý gól proti jeho bývalému zaměstnavateli.

Jirko, gratuluji k vítězství. Letos jste vyhráli obě utkání na Spartě, což se nikomu jinému nepodařilo. Co tomu říkáte?
Těžko říct, asi v tom nic zásadního není. Dnes se nám prostě ten zápas povedl. Hráli jsme tak, jak jsme měli a myslím si, že si vítězství zasloužili.

Byl pro Vás vodítkem k vítězství ten Váš první vítězný zápas tady?
Nemyslím si. Spíš nám pomohl ten páteční zápas s Pardubicemi, kde jsme si dokázali, že můžeme hrát s těmi silnými mužstvy. S tím jsme do toho dnes šli, že se dá hrát s každým a podařilo se nám pokračovat v té poctivé hře. Navíc jsme konečně dali góly, k tomu hráli dobře dozadu. Frodo (Dominik Frodl) nás opět neskutečně podržel.

Poznamenala nějak Vaši taktiku a přípravu na zápas absence klíčových beků Sparty?
Mají nějakou marodku, ale to má dneska každý tým. Sparta má navíc kádr široký a strašně kvalitní. Znát proto ty absence vůbec nejsou. Pokud se nepletu, tak oni teď vyhráli plno zápasů v řadě, takže o tom to určitě nebylo. My jsme také měli velkou marodku a vím, že kolikrát to ten tým více semkne.

Opět jste se prosadil proti bývalému zaměstnavateli, navíc branka vítězná…
Samozřejmě, že z toho mám radost. Ale už to pro mě není jako dřív. Už jsem ve Varech čtyři a půl roku a už mám domov tam. Pořád pro mě jsou ale tyhle zápasy trošku víc než ostatní.

Máte čtyři body s tabulkovými lídry. Nyní Vás čekají naopak soupeři ze spodu tabulky. Co bude důležité a jak se na ty duely připravit?
Kdyby nám někdo před víkendem řekl, že získáme čtyři body, brali bychom je všemi deseti. Teď nás trochu mrzí, že jich není šest. Zůstáváme ale pokorní a jsme vděční. Musíme si udržet tu intenzitu a bojovnost, kterou na tom ledě máme. Když budeme hrát stejně jako nyní, věřím, že ty zápasy zvládneme.

Děkuji za rozhovor.

Související články