HC Energie Karlovy Vary

Kružík: Z domácích zápasů musíme vytěžit maximum

Čtvrtý útok odehrál na Spartě skvělý zápas a vstřelil dvě branky. Tu třetí, velmi důležitou, vsítil krásným blafákem Daniel Kružík, který byl tou dobou na ledě ve třetí třetině vůbec poprvé.

Dane, gratuluji k vítězství. Dva zápasy na Spartě, dvě výhry. To se v této sezóně ještě nikomu nepodařilo. Co tomu říkáte?
Je to skvělý, že tady proti takovému týmu dokážeme v O2 aréně dvakrát vyhrát. Je to skvělý pocit a jsme za to hrozně rádi.

Od začátku šlo cítit, jak moc chcete. Šli jste si za vítězstvím celý zápas, je to tak?
My jsme šlo do zápasu s tím, že tady chceme udělat ty body a vyhrát. Ten první zápas tady nám ukázal, že se to dá zvládnout. Po minulém zápase doma s Pardubicemi, kdy jsme ty body také měli jako dlani, jsme dnes o to více chtěli a jsme moc rádi, že se to povedlo.

Pomohl Vám právě závěr zápasu proti Pardubicím? Že jste si to dneska daleko lépe pohlídali?
Určitě, chtěli jsme si to lépe pohlídat. Závěr minulého zápasu se nám nepovedl, proto bylo pro nás o to víc důležité si dokázat, že proti takovýmto týmům dokážeme hrát a to vedení udržet.

Sparta má velkou marodku. Promítl se nějak i tento fakt do Vaší taktiky a přípravy na utkání?
Na každý tým probíhá samozřejmě nějaká příprava, ale tohle není rozhodující. My máme nějakou probranou taktiku na každého soupeře, ale spíše se soustředíme na naší hru a na to, abychom dělali ty dobré věci a vyvarovali se chyb.

Váš útok dnes vstřelil dva góly a po celý zápas hýřil aktivitou. Sedá si Vaše spolupráce?
Určitě, hrajeme spolu již několikátý zápas. Hráli jsme společně s klukama už nějaké zápasy i v Sokolově, takže o sobě víme a ten čas, který tady máme, chceme využít na maximum.

Vstřelil jste důležitou třetí branku. Šlo paradoxně o Vaše první střídání ve třetí třetině. Zažil jste už něco podobného?
Asi si takhle nevzpomenu. Ale je to super, oba kluci tam šli parádně napadat a sparťanský obránce to od sebe odpálil. Já jsem byl ve správný čas na správném místě, za což jsem rád. Už jsem se snažil jen zakončit a dát gól. To zakončení vyplynulo ze situace. Snažil jsem se co nejrychleji dostat k bráně, načíst si trochu toho gólmana a rozhýbat ho. Naštěstí se to povedlo.

Duely s celky z čela tabulky jste zvládli na výbornou. Teď máte naopak před sebou důležité zápasy se soupeři z opačného pólu tabulky. Jak se na ně co nejlépe připravit?
Tabulka je strašně moc vyrovnaná. Není asi tak úplně důležité, proti komu hrajeme. Samozřejmě teď máme celky tabulkově pod námi, ale na to se nemůžeme soustředit. My musíme hrát jako teď proti těm silným soupeřům a vytěžit z toho maximum.

Děkuji za rozhovor.

Související články