HC Energie Karlovy Vary

Na sever! Porazí Energie Liberec i podruhé v sezóně?

Extraligové tempo neuvadá a energetiky čeká další těžký boj. Tentokrát mají namířeno do Liberce, který má na kontě stejně bodů. Naváží karlovarští hokejisté na výkon z O2 arény a přivezou další cenné venkovní body? Úvodní buly předehrávky pětačtyřicátého kola padne v 18:00.
Kde utkání sledovat:
Online přenos
Stream: O2 TV Sport

O soupeři

Bílí Tygři půjdou do úterní předehrávky v podobném rozpoložení jako Karlovy Vary. Také totiž v neděli ztratili dobře rozehraný domácí duel. Nad plzeňskou Škodou rychle vedli 2:0, následně 3:2 a nakonec prohráli 3:4 po samostatných nájezdech. Třemi asistencemi se blýskl Tomáš Filippi. Dočasný kapitán je nejproduktivnějším hráčem Liberce, na kontě má již 14 kanadských bodů.

Produktivní je také Oscar Flynn (4+8), jenž navazuje na loňskou sezónu, která se mu bodově velmi povedla. Nejproduktivnějším obráncem je T. J. Melancon (4+3). Důrazný kanadský obránce se gólově prosadil v prvním vzájemném duelu hraném v Karlových Varech. Stejný počet bodů nasbíral taktéž šikovný centr Adam Najman (2+5).

Několik hráčů libereckého kádru naopak zůstává zatím za očekáváním. Svou formu z minulých sezón nadále marně hledá Michal Bulíř (1+1), který je navíc s -6 nejhorší ve statistice plus mínus. I ze zdravotních důvodů zatím příliš nezáří obránce Ronald Knot. Jednoznačně nejzvučnější předsezónní posila zatím odehrála pouhých pět duelů. Na marodce je aktuálně také kapitán Michal Birner.

Oba celky již letos své síly změřily. V šestém kole se v KV Aréně radovala domácí Energie z vítězství 5:2. Dvě branky vstřelil Filip Koffer, po dvou bodech zapsali také ex-tygři Dávid Gríger s Tomášem Rachůnkem. Prosadí se proti bývalému zaměstnavateli také v úterý?

Z tábora Energie

Karlovarská Energie nezvládla v neděli domácí duel s Kladnem. Na soupeře vyslala sedmadvacet střel, ale chytila se jediná z hole Ondřeje Procházky. Klíčová byla jednoznačně druhá třetina. V té měli svěřenci trenéra Bruka obrovský tlak a několik dobrých příležitostí. Bohužel, kladenský brankář Bow byl proti a hlavně jemu mohou Rytíři vděčit za plný bodový zisk

Energie musí zapracovat na svých přesilových hrách. S procentuálním využitím 20% ji sice patří v rámci soutěže dělené páté místo. V posledních utkáních to ale není ono. Karlovarští hokejisté hráli doposud 45 početních výhod a vstřelili 9 branek. Přidají další již v úterý v Liberci?

O utkání s Vojtěchem Šikem

Jak Energetici vstřebali nedělní porážku s Kladnem a jak se chystají na Liberec? „Čeká nás nyní hodně utkání v málo dnech. I proto jsme dnes měli lehčí trénink, abychom ten včerejší zápas trochu vyplavili. Chceme se soustředit na naší hru. Konkrétně jsme nacvičovali přesilovky, které se nám aktuálně nedaří a nepomůžeme si jimi v těch klíčových momentech utkání.“

Související články