HC Energie Karlovy Vary

Národní tým jsem nečekal, říká Beránek. Nastartoval ho do nové sezony

Ondřej Beránek byl po skončení posledního ročníku povolán na reprezentační kemp, kde po boku dalších energetiků nabíral zkušenosti. ,,Abych pravdu řekl, tak jsem to po této sezoně vůbec nečekal, protože byla snad nejhorší, co jsem doposud zahrál. Každopádně mě to potěšilo. Dostal jsem se v hokeji do úplně jiných podmínek, jak tréninkově, tak psychicky. Nakoplo mě to do dalšího ročníku. Jsem rád, že jsem tam mohl strávit měsíc a půl, užil jsem si to," říká karlovarská osmička.

Kvůli reprezentačním povinnostem se, stejně jako mnozí další, zařadil do letní přípravy Energie o něco později. Nyní už ale Ondřej Beránek naplno polyká tréninkové dávky.

„Je to součást každé sezony a my víme, že je to potřeba. Pro nás to znamená trochu zpestření, takže jsme se těšili,“ říká karlovarský reprezentant nejen za sebe.

Pětadvacetiletý útočník letní přípravu, jak už jsme uvedli výše, začal o něco později. V polovině března sice se svým týmem vypadl v předkole play-off s Pardubicemi, příliš volna si ale neužil. Po pár dnech totiž obdržel pozvánku od Filipa Pešána naskočit do kempu národního týmu, který se připravoval na Mistrovství světa.

„Abych pravdu řekl, tak jsem to po této sezoně vůbec nečekal, protože byla snad nejhorší, co jsem doposud zahrál. Každopádně mě to potěšilo. Dostal jsem se v hokeji do úplně jiných podmínek, jak tréninkově, tak psychicky. Nakoplo mě to do dalšího ročníku. Jsem rád, že jsem tam mohl strávit měsíc a půl, užil jsem si to,“ říká útočník, který na západě Čech působí již od sezony 2012-13.

Ondřej Beránek v reprezentačním dresu

Pro Beránka se ale nejednalo o první reprezentační zkušenosti, v reprezentačním dresu se objevuje pravidelně již od sezony 2018-19, na svém kontě již 15 startů.

„Nebyl jsem tam poprvé, takže vím, že abych se tam dostal, tak musím opravdu tvrdě makat. Když už se tam člověk dostane, tak nedělá dobrou vizitku jen sobě, ale i klubu, za který hraje,“ má jasno karlovarský forvard a dodává. „Jsou tam kvalitní hráči. Přijedou kluci z KHL, z Finska. Takže na to koukáte úplně jinak. Tréninky jsou rychlostně úplně jinde, to se v klubu natrénovat nedá,“ popisuje další přínos odchovanec havlíčkobrodského hokeje.

Autor čtyřiceti extraligových branek se sice na světový šampionát neprobojoval, ostudu ale svému klubu v národním týmu rozhodně neudělal. Tradičně se prezentoval důraznou a bojovnou hrou, kdy nevypustil jediné střídání. Nyní už se ale opět soustředí plně na přípravu Karlových Varů, se kterými by rád minimálně zopakoval loňské umístění.

„Myslím si, že mluvím za celý tým, když řeknu, že chceme udělat co nejlepší výsledek. Zase se tedy budeme snažit dostat co nejdál,“ popisuje předsezónní cíle.

Zápasová příprava energetikům začne 3. srpna na ledě pražské Sparty, v rámci přátelských zápasů je ale čeká i tradiční derby se Sokolovem či dvojzápas v Brně, kde se utkají se Zvolenem a bratislavskými Capitals.

„Je to pro nás možnost se semknout, strávit spolu více času a seznámit se i s novými posilami. Věřím, že to bude dobré,“ uzavírá rozhovor.