HC Energie Karlovy Vary

Nevyhrálo se, nemůžu být spokojený, hodnotí Skuhravý

Ne ledě makal patnáct minut, zapsal dvě asistence, ani tak ale nedokázal zabránit další prohře s pardubickým Dynamem. Karlovarský kapitán Václav Skuhravý nemohl být po čtvrteční předehrávce spokojený vůbec s ničím, ani se svým výkonem. Energetici prohospodařili výborně rozjetý zápas a Dynamu podlehli podruhé v krátké době.

Václave, před zápasem jste dostal rozhodnutí z disciplinárky, že přijali vaše odvolání a zrušili vám pokutu za osobní trest. Cítil jste nějaké zadostiučinění?
Já jim jen vysvětlil situaci, jak se stala, obhájil jsem si to a disciplinárka jen řekla, že s tím souhlasí a trest ruší.

Výborně rozehraný zápas, ale výsledek se nakonec moc nepovedl. Co k tomu říct?
Máte pravdu. Dobře jsme to rozehráli, vedli jsme 2:0, pak ještě v půlce zápasu 3:1, ale bohužel jsme si nepohlídali začátek třetí třetiny. Dostali jsme dva góly, začali jsme se do toho tlačit, ale už se nám nepodařilo vyrovnat.

Dva rychlé góly se v první části povedly, není škoda, že jich nebylo víc? Šancí na to bylo dost. Škoda to byla, ale teď už nemá cenu se koukat zpátky, ten zápas dopadl tak jak dopadl.

Ve druhé třetině už nebyla taková herní převaha jako v části první, ale zase se podařilo využít přesilovku. Zdá se, že je tam nějaké zlepšení?
Nevím, no, dali jsme gól, ale měli bychom jich dávat víc.

Vy osobně dnes dvě asistence, je tu alespoň nějaká spokojenost z osobního výkonu?
Spokojenost určitě ne. Nevyhrálo se, nebodovalo se, tak určitě nemůžu být spokojený.

V lajně jste hrál s Ondrou Beránkem a nastupovali jste jako druzí v pořadí. Proč ta změna přišla a jak to bylo znát na ledě?
Proč ta změna přišla nevím, to byste se musel zeptat trenérů. Víc bych se k tomu asi nevyjadřoval.

Start do třetí části byl úplným opakem vstupu do zápasu, co se tam stalo?
Bylo tam ještě nějakých čtrnáct vteřin oslabení, to se sice ubránit podařilo, ale v tom střídání jsme dostali gól. Před tím druhým gólem tam bylo podle mě zakázané uvolnění, ale nechci se na to vymlouvat. Hra by se ale asi odehrávala úplně jinak.

Přesto ale bylo ve třetí třetině hodně akcí, dost z nich ale končilo jen v rohu a ne zakončením. Nechtělo to trochu zjednodušit?
Nevím, jestli to bylo překombinované, ale spíš od půlky třetí třetiny je vždycky úplně tragický led. To je jak když hraješ s tenisákem, hrozně to skáče, bylo to vidět na obě strany. Pak to vypadá takhle, ale ono to spíš vždycky někomu uteče a hrát to musí hrát z úplně jiné pozice, než by hrál normálně.

Druhý zápas s Dynamem v krátké době, v čem byl v těch duelech rozdíl?
Byly trošku odlišné, ale nevyhráli jsme, takže je to smůla.

Související články