HC Energie Karlovy Vary

O pohár hejtmana napíše čtvrtou kapitolu, Energie míří na Baník


O pohár hejtmana Karlovarského kraje napíše ve čtvrtek už svou čtvrtou kapitolu. Loňské střetnutí bylo velmi vyrovnané, a tak se na podobný souboj určitě můžeme těšit i letos. Sokolovští na zápas burcují a slovy kapitána Rohana se těší na rivalitu, karlovarští hokejisté se tak budou muset mít na ledě na pozoru. Utkání začíná ve čtvrtek 3. září v 18 hodin.
Vstupenky | Bezpečností opatření | Online přenos

O pohár hejtmana Karlovarského kraje

Zápas, nad kterým má od začátku záštitu hejtman či hejtmanka Karlovarského kraje, napíše letos již svou čtvrtou kapitolu. Po letech, kdy se hrálo v zimních termínech, se letos oba celky střetnou už v rámci přípravy na novou sezonu. Historicky jsou úspěšnější energetici, kteří ovládli první ročník 9:3. Druhý ročník patřil Baníku Sokolov, který vyhrál 5:3, loni už ale opět zvedali pohár nad hlavu Karlovarští, dospěli k tomu po výhře 5:4 po nájezdech, zápas se odehrál v Chebu. Nejproduktivnějším hráčem celkově je již nehrající Henri Tuominen.

O soupeři

Sokolovský Baník asi není potřeba nijak blíže představovat, každý fanoušek karlovarského hokeje ho velmi dobře zná. V poslední době se ale sokolovský klub hodně mění, vše začalo postupem do druhé nejvyšší soutěže. V letošní sezoně navíc Baník oslaví 75 let historie klubu a plánují velkolepé oslavy, které by měly vyvrcholit utkáním v historických dresech. To všechno se jim daří i přes konec sponzoringu od Sokolovské uhelné, v letošní sezoně má Baník dokonce i o něco vyšší rozpočet než v těch předchozích. Současně s tím má i vyšší ambice, hráči by se chtěli dostat do play-off.

Sokolov kromě spolupráce s Karlovými Vary začal nově kooperovat i s pražskou Spartou a nově druholigovým Chebem. I díky tomu se na západ Čech přidal nejlepší střelec loňského ročníku Chance ligy Martin Kadlec, obránce Jan Pohl či nově brankář Jakub Neužil, který bude v Sokolově sbírat zápasové minuty a vyčkávat na místo ve Spartě Praha. Tým je nově pod vedením trenéra Tomáše Hamary, který také chce útočit na pozice zaručující play-off. Pro celý klub je hlavní větší konkurenceschopnost, čemuž by měl napomoct i širší kádr. ,,V této sezoně chceme napodobit model Českých Budějovic a mít k dispozici k tréninku pět kompletních formací," popisuje situaci hlavní trenér A-týmu.

O utkání s asistentem trenéra Tomášem Mariškou

Ačkoliv energetici nenasadí kompletní nejsilnější sestavu, budou se snažit uspět. ,,Bude to pro nás součást přípravy jako každý jiný zápas. Budeme chtít určitě uspět v boji o pohár a přizpůsobíme tomu i sestavu, která ale nebude úplně stoprocentní. Vezmeme určitě tři pětky ze základní sestavy a budeme s tím chtít uspět," okomentoval situaci asistent trenéra Tomáš Mariška.

Související články