HC Energie Karlovy Vary

Příprava pokračuje, Energie porovná síly se Slavií

Konec ve čtvrtfinále Generali Česká Cupu pro energetiky neznamená konec přípravy. Karlovarští hokejisté porovnají síly s prvoligovým soupeřem, do KV Areny totiž míří pražská Slavia. Čtvrteční zápas má svůj start naplánovaný na 17:30.
Kde utkání sledovat: Onlajny.com | Instagram stories
Vstupenky: Tickerportal.
Vstup: Informace pro návštěvníky KV Areny v rámci zápasů Generali Česká Cupu

O soupeři

Pražský prvoligový výběr si odbyl již čtyři přípravné zápasy. Na úvod se představil na vlastním ledě proti Sokolovu, ten dokázal porazit v poměru 4:3. Následovalo první venkovní utkání, v něm čekaly na Slavii Litoměřice, tam sešívaní hokejisté padli 2:3. Stejným výsledkem skončila i odveta proti Sokolovu, který na vlastním ledě dokázal napodruhé zvítězit. Naposledy vyrazili pražští hokejisté do nepříliš vzdáleného Kladna. Svěřenci Jaromíra Jágra se postarali o sedmigólovou přestřelku, ze které vyšli vítězně za stavu 5:2.

Co se změn v kádru týče, asi nejvýraznější odchod zaznamenal pražský celek v útoku. K rivalovi do Sparty totiž přestoupil velice produktivní Tomáš Šmerha. Sešívaný dres nadále nebude oblékat ani Adam Kubík či Vítězslav Bílek. Naopak do Slavie se vrátil třeba Daniel Krejčí, který byl u postupu karlovarské Energie do nejvyšší soutěže, či extraligová legenda Jaroslav Bednář. Zdejším příznivcům je známé také jméno Daniela Vrdlovce, jenž se rovněž podílel na návratu Západočechů zpět mezi elitu.

Změny v kádru

Příchody:
Ondřej Holý (O, Příbram), Daniel Krejčí (O, Poruba), Petr Kafka (Ú, Frýdek-Místek), Daniel Kružík (Ú, Bratislava Capitals, SVK2), Marek Tomica (Ú, Chomutov), Jaroslav Bednář (Ú, Vrchlabí), Daniil Petrov (Ú, Kobra).

Odchody
Petr Hořava (O, ?), Marek Ryzák (O, Kobra), Tomáš Šmerha (Ú, Sparta), Adam Kubík (Ú, Kladno), Aleš Furch (Ú, Ústí n/L), Zdeněk Kubica (Ú, ?), Vítězslav Bílek (Ú, Kladno), Šimon Jelínek (Ú, Kladno), Petr Vampola (Ú, ?).

Z kabiny Energie

Karlovarským o bod uteklo čtvrtfinále Generali Česká Cupu, v posledním utkání se jim nepodařilo alespoň remizovat a padli na ledě Liberce 0:1. I přes konec v turnaji před hlavní soutěží si ale energetici zahrají další přípravná utkání.

Do těchto bojů již ale nezasáhne mladý gólmanský talent Jan Bednář, který po draftu, ve kterém skončil na druhé pozici míří do Kanady, kde bude hrát tamní juniorskou ligu.

„Bohužel se nám nepodařilo postoupit, takže máme trochu zredukovaný počet přípravných utkání. I tak jsme ale rádi za každý zápas, do kterého budeme moci nastoupit,“ zhodnotil situaci asistent trenéra. Do dalších utkání ale půjdou karlovarští hokejisté naplno: „I přes to, že je Slavia prvoligové mužstvo, tak k tomu nechceme přistupovat jako k soupeři z nižší soutěže. Připravovat se na tento duel budeme jako na každý jiný zápas. Půjdeme do toho s tím, že budeme chtít vyhrát a přenést na led zkušenosti z tréninku,“ ujišťuje Tomáš Mariška.

Související články