HC Energie Karlovy Vary

O první body vyráží Energie bojovat na Spartu!

Vstup do sezóny energetikům nevyšel. Po dvou zápasech mají na kontě nula bodů a dokonce ještě nevstřelili ani branku. Šanci na reparát dostanou hned v neděli, kdy se představí na ledě pražské O2 arény. Napraví se reputaci proti Spartě Praha? Utkání startuje již v 16:00.
Kde utkání sledovat:
Online přenos

O soupeři

Loňskou sezónu v podání Sparty asi netřeba připomínat. Skvěle rozjetou sezónu zhatil pražskému velkoklubu až mistrovský Třinec sérií, která se zapsala do dějin. Pražané vedli v semifinále již 3:0 a vše vypadalo na hladký postup do finále. Nakonec ale padli 3:4. Po sezóně na vlastní žádost skončil na lavičce zkušený Miloslav Hořava. Kromě posíleného kádru tak Sparta vstoupila do nové sezóny také s novým realizačním týmem. Hlavního kouče Pavla Grosse doplnil zkušený Antonín Stavjaňa společně s Otakarem Vejvodou. Prvně jmenovaný přišel ze slovenské Nitry, se kterou slavil mistrovský titul. Druhý jmenovaný doplnil sparťanskou lavičku po svém konci na Kladně.

Kdo čekal velký řez v kádru, byl na omylu. Na seznamu příchodů najdete pouhá tři nová jména. Nutno však podotknout, že jde o skutečnou kvalitu. Z konkurenčních Pardubic přišel produktivní útočník Tomáš Hyka, důraz by měl přinést zase finský forvard Miikka Salomäki. Obranné řady doplnil produktivní pravák Valtteri Kemiläinen. Dle slov sportovního úseku ještě není kádr finálně uzavřený a v případě, že se na trhu objeví zajímavé jméno, dá se očekávat, že Sparta bude mít rozhodně zájem.

Aktuálně mají svěřenci trenéra Grosse na kontě 3 body za výhru v prvním kole nad Třincem. Z pátečního výjezdu na Kladno se vrátili, možná trochu překvapivě, s prázdnou. Vrátí se v neděli opět na vítěznou vlnu?

Z kabiny Energie

Energii úvod sezóny hrubě nevyšel a do hlavního města se v neděli vyrazí bít o první letošní body. Oba úvodní zápasy svěřenci trenéra Patery prohráli. Nejprve ve středu 0:3 na ledě Českých Budějovic, posléze také v pátek při své domácí premiéře. To podlehli 0:2 Mladé Boleslavi. Výkony ani v jednom případě nebyly špatné. Oba své soupeře dokázali přestřílet, bohužel ale zatím bez gólového efektu. Je to tedy hlavně koncovka, na které musí energetici výrazně zapracovat.

Prolomit střeleckou nemohoucnost nepomohl ani útočník Ondřej Procházka, jenž se v pátek po skvělých výkonech v dresu Sokolova vrátil do sestavy. Po utkání ale jen těžko hledal slova. “Těžké hodnotit, hra 5 na 5 nebyla špatná, tlačili jsme, chvílemi jsme měli navrch. Přesilovky nás ale potopily, když jsme je neproměnili a nedali gól. Oni ho dali a tak vyhráli,“zhodnotil jednoznačně příčiny porážky.

Spokojený pochopitelně nebyl ani hlavní trenér Pavel Patera, jenž celé utkání zhodnotil na pozápasové tiskové konferenci. “Myslím, že jsme do utkání vstoupili dobře, byl tam tlak, byly tam šance. Z toho tlaku jsme si vypracovali přesilovky, ale bohužel ty nám zatím nejdou. Ve druhé třetině jsme tahali za kratší konec, ale zase jsme odehráli dobře oslabení, takže jsme měli šanci do třetí třetiny. Bohužel ta střelecká produktivita není taková, jakou bychom si přáli. Klukům nemůžeme nic vyčíst, šli do toho po hlavě, ale musíme se do té brány tlačit ještě víc, abychom dali konečně gól.“

Související články