HC Energie Karlovy Vary

Super zápas. Náš tým není jen o jednom hráči! říká Gríger

Naši borci zažili snový konec týdne. Gólový půst energetici utnuli stylově, když potřetí v řadě vyhráli na ledě Sparty. Na střeleckou listinu se zapsali Tarmo Reunanen a Dávid Gríger. Bez gólu se nedá vyhrát, to už bohužel tým zažil, ale za prvními třemi body stojí hlavně skvělý týmový výkon, za který své spoluhráče chválí i střelec vítězného gólu.

Dávide, po velmi aktivní úvodní pětiminutovce jste se pak nějakou dobu ke střele nedostali, jak jste viděl tuto část zápasu?

Sparta hrála doma a navíc předtím prohrála s Kladnem, tak jsme věděli, že na nás vletí a budou hrát hodně aktivně. To se potvrdilo a my jsme potřebovali ustát ten jejich počáteční tlak. To se nám výborně podařilo. Myslím si, že jsme ten začátek odehráli velmi dobře. Všichni do jednoho jsme odehráli super zápas. (úsměv).

Vstupovali jste do zápasu s tím, že jste ještě nedali gól. Měli jste v hlavách, že je potřeba to zlomit?

Samozřejmě to nebylo vůbec příjemné. Každý to měl opravdu v hlavě, že jsme ve dvou zápasech ještě nedali ani gól. Byly to ale zatím dvě kola a teď vlastně třetí a my jsme věděli, že dříve nebo později to zlomíme. Šance jsme měli a možná nám jenom chybělo trošku toho štěstíčka (úsměv). No a dnes se k nám přiklonilo. Byl to skvělý zápas, který jsme odmakali a přišlo to, co jsme potřebovali (úsměv).

Vy jste druhý gól vstřelil v přesilovce, uklidnilo vás to na střídačce trochu?

Pro nás je každý gól důležitý, takže i ten první (úsměv). Sparťané se nadechovali k nějakému tlaku, když dostali ten druhý gól. To vás pak samozřejmě dostane do kolen a máte to v hlavách, i když je to takový silný tým jako je Sparta, ale pro nás to bylo super. Jak jsem říkal, byl to skvěle odmakaný zápas. Na konci si vytvořili nějaký tlak, ale my jsme to chtěli ukopat za každou cenu, a to se nám podařilo (úsměv). Byl to opravdu skvělý a bojovný výkon a potřebujeme tak hrát každý zápas.

Na listinu střelců se zapsal také Tarmo Reunanen, který poprvé skóroval za Energii.

Hrál výborně, ale nebylo to jenom o něm nebo o mně. Bylo to o každém z týmu. Parádně opět zachytal Frodo. Kluci na oslabení je ubránili skvěle včetně toho, kdy jsme byli ve třech a stejně tak všichni ostatní byli výborní. Náš tým není o jednom hráči. My všichni musíme hrát na hraně svých možností a jenom tak můžeme uspět. Říkal jsem to už několikrát (úsměv). Dnes to byl skvělý týmový výkon a super tři body pro nás.

Dávide, dokázali jste třikrát za sebou vyhrát na horké půdě Sparty. Čím to podle vás je a jak vás to těší?

Každá výhra samozřejmě potěší (úsměv). Každý soupeř je nepříjemný, ale Sparta je Sparta, takže každý se určitě proti ní chce ukázat. My jsme poslední dva zápasy ani nedali gól. Říkali jsme si, že jdeme na Spartu a musíme do toho dát všechno. Samozřejmě jsme si uvědomovali, že nejsme v tomto zápase favorité (úsměv). To nám možná hrálo trochu do karet a znovu se budu opakovat (smích). Každý odvedl skvělý výkon, odmakali jsme to jeden za druhého a od toho se musíme odrazit.

Související články

Preview k zápasu | so 21.9.2024

O první body vyráží Energie bojovat na Spartu!