HC Energie Karlovy Vary

Náš nejlepší zápas, raduje se Reunanen. Slavení gólů miluje

Ve skórování mu nezabránil ani mistr světa. Skvělý výkon podpořil gólem a asistencí na vítězný gól, i tak ale po zápase zůstal Tarmo Reunanen velmi skromný a chválil celý tým. Psychika po dvou zápasech bez vstřelené branky pracovala, ani tak se ale tým nevzdal a ze Sparty veze všechny body.

Zasloužené a hlavně potřebné vítězství. Jak to po dvou zápasech bez gólu šlo?
Myslím, že všechny tři zápasy jsme hráli poměrně dobře, ale upřímně, pokud neskórujeme, nemůžeme vyhrát. Teď to byl další těžký zápas, myslím, že náš nejlepší a samozřejmě jsme za výsledek šťastní.

153 minut bez gólu, ale přišel váš čas. Proveďte nás celou situací, jak se vám to podařilo…
Kluci udělali obří kus práce v rohu, puk šel nahoru a dostal jsem skvělou přihrávku od Radima Šaldy. Já jen udělal svou práci a naštěstí to tam spadlo.

Jen jste dělal svou práci ale proti obránci Kempnému, mistrovi světa, takže to asi nebylo jen obyčejné vystřelení puku.
Ano, ale nebylo to jen zakončení. Bylo to o celé lajně, jak už jsem říkal, kluci odvedli taktéž dobrou práci. Je to těžký týden, nebylo snadné dát gól, museli jsem se o to pořád prát. Byla to zásluha celé lajny a přišel můj čas na to dát gól.

Následovala od vás asistence na vítězný gól, kdy jste to dal Grígerovi na volej. Je to taková finská věc?
Myslím, že je to víc taková česká věc. Skvělá střela od Gigiho, opět skvělé sehrané od celé lajny. Důležité jsou 3 body.

Ještě se vrátíme k vaší brance. Celý tým slavil a vy ne, jako kdyby to byla vaše denní práce a ulevil jste si, že jste měl hotovo...
Ne, já miluju oslavování, vždy slavím, ale možná jsem tentokrát nevěřil, že to prošlo do brány. Samozřejmě jsem byl také frustrovaný, že jsem předtím branky nevstřelil, šancí jsem měl dost. Jsem za něj rád.

Související články

Preview k zápasu | so 21.9.2024

O první body vyráží Energie bojovat na Spartu!