HC Energie Karlovy Vary

Občas jsem měl nohy v medu, hodnotí svůj start Polák

Vojtěch Polák, rodák z Ostrova u Karlových Varů, se vrátil do dresu Energie. Hájit barvy energetiků bude nejméně do prosince, následující působení bude v jednání. Do české extraligy se podíval po dlouholeté pauze, kterou trávil převážně v KHL.

Vojtěchu, nastoupil jste po dlouhé pauze do ligového zápasu. Jak jste si svou premiéru užil?
Bylo to parádní. Na utkání jsem se hrozně těšil. Snažil jsem si zápas užít, ale bylo to hodně namáhavé. Vlastně osm měsíců jsem nehrál zápas a bylo to občas vidět, měl jsem nohy v medu. Nejdůležitější je, že jsme vybojovali tři body, což je parádní. Ten tým je tady výborný, má srdce. Hráli jsme jeden za všechny a všichni za jednoho. Klobouk dolů před všemi, úžasný výkon.

Jaké byly okolnosti vašeho návratu do Karlových Varů?
Bylo to rychlé. Čekal jsem na nějakou nabídku. Potom jsme se začali bavit tady v Energii. Už jsem chtěl začít hrát. Domluvili jsme se tedy na určitých podmínkách a já se budu snažit, abych co nejvíce klubu pomohl. Abychom udělali co nejvíce bodů.

Co všechno hrálo roli v rozhodování?
V první řadě jsou v kabině super kluci. Trénuji tu s nimi de facto tři roky,jsem tu ve známém prostředí. Musel jsem se koukat také na rodinu, protože mám malá dvojčátka. Nechtěl jsem je tahat někde po republice, případně kdybych šel na otevřený kontrakt například do Finska. Hlavně jsem si chtěl, po dlouhé době a naskytnutí té možnosti, zase vyzkoušet českou extraligu. Je to fuška (smích).

Děkuji za rozhovor!