HC Energie Karlovy Vary

Obrovská zkušenost, říká Bednář po derby. Asistenci by vyměnil za výhru

Pustil pět branek, svými zákroky ale dlouho držel naděje energetiků na bodový zisk. Šestnáctiletý brankář Jan Bednář totiž zastavil dalších 43 střel soupeře a navrch přidal nahrávku na jediný gól svého týmu. Se zápasem ale ani tak spokojený nebyl. „Je hezký, že jsem měl nahrávku, ale víceméně na tom nezáleží, protože jsme ztratili tři body,“ hodnotí západočeské derby gólman české reprezentační sedmnáctky.

Honzo, nastoupil jste do derby v 16 letech. Jaká je to zkušenost?
Je to obrovská zkušenost hrát proti hráčům jako je Milan Gulaš nebo Honza Kovář. Je to neskutečný. Akorát škoda, že jsme to nedotáhli do vítězného konce.

Jaká byla vaše reakce, když jste se dozvěděl, že půjdete do branky?
Byla víceméně stejná jako když jsem šel do zápasu s Třincem. Věděl jsem, že nemám co ztratit, že můžu jen překvapit. Šel jsem do toho s tím, že se budu snažit chytit každý puk, bohužel mi jich pět propadlo. Zápas nemůžu hodnotit dobře, protože pět gólů je přece jenom dost.

Gól, který padl na konci první třetiny, věděl jste jistě, že neplatí?
Jo, věděl jsem to. Slyšel jsem sirénu, takže jsem si byl jistý, že ten gól platit nebude.


Zlepší vám náladu alespoň to, že jste si zapsal asistenci?
Je to hezký, ale byl bych radši, kdybych měl nahrávku a vyhrálo se. Je to fajn pocit, ale víceméně na tom nezáleží, protože jsme ztratili tři body. Teď se musíme sebrat, potrénovat a v úterý vlítnout na Olomouc.

Ubránili jste oslabení tří proti pěti, kde jste hodně podržel tým, krátce poté jste ale inkasovali. Byl to zlomový okamžik zápasu?
Tak od toho tam gólman je, aby něco chytil. Při přesilovce 5 na 3 trochu počítáte s tím, že na vás půjde hodně střel. Bohužel potom to tam napadalo a ten zápas jsme nezvládli.

Není trochu frustrující, že po dobrém osobním výkonu, kdy vás fanoušci chválí na sítích, jste stejně prohráli?
Ono to je pro a proti. Je sice hezký, že jsem by chválenej, ale byl bych radši, kdybych nebyl a vyhrálo se. Je to hezký, ale na tom mi moc nezáleží.

Dokázal jste si užít atmosféru, která při derby panovala?
Neskutečná atmosféra, pro mě osobně v šestnácti letech to byl neskutečný zážitek a užil jsem si to. Fanoušci nás podporovali celý zápas, za to jim patří obrovský dík.

Související články