HC Energie Karlovy Vary

Ondřej Beránek prodloužil smlouvu s Energií!

Sestava karlovarské Energie bude s Ondřejem Beránkem i v nadcházející sezoně. Jeden z klíčových hráčů týmu totiž prodloužil v Karlových Varech smlouvu o další rok, na západě Čech tak bude působit minimálně do konce sezony 2022/23.

Jestli někdo patří mezi hlavní tváře Energie v posledních letech, kdy se mužstvo po sestupu do Chance ligy urychleně vrátilo zpět mezi elitu a v extralize se prezentuje aktivním hokejem, kterým dokáže potrápit nejednoho soupeře, pak je to Ondřej Beránek. Důrazný forvard, který na ledě nevypustí jediný souboj, patří mezi nepostradatelné články sestavy Martina Pešouta v posledních letech. A chybět v ní nebude ani v nadcházející sezoně, v Karlových Varech totiž v uplynulých dnech prodloužil stávající kontrakt, který nově vyprší 30. dubna 2023.

OndřejBeránek
útočník
Z 20
G 3
A 2
+/- 4

„Ondra je naším klíčovým hráčem a patří k jádru mužstva, které tu před lety vybojovalo návrat do extraligy. Našim cílem je udržet kostru týmu pohromadě a on je jednou z jeho důležitou součástí,“ uvedl k prodloužení smlouvy s pětadvacetiletým útočníkem hlavní trenér a sportovní manažer klubu Martin Pešout.

Člen širšího kádru národního týmu, který v Karlových Varech působí už desátou sezonu, tak příští sezonu načne ve Varech už druhou desetiletku. Na západ Čech přišel před sezonou 2012-13 z mateřského Havlíčkova Brodu. V klubu se, i přes prvotní hostování v 1. lize, vypracoval mezi jeho klíčové postavy a svými výkony si řekl i o starty v reprezentaci.

„Z extraligy jsem měl pár nabídek, chvíli jsem nad nimi přemýšlel. Rozhodl jsem se ale zůstat tady ve Varech hlavně proto, že věřím, že se nám podaří udělat dobrý výsledek. Tady mi dali šanci, vypracoval jsem se a já se to klubu snažím vracet,“ popsal hlavní důvody útočník, který si s juniorkou Energie vyzkoušel i mezinárodní MHL.

Ondřej Beránek tak bude moci rozšířit svou dosavadní bilanci v Karlových Varech. V dresu A-týmu Energie sehrál již 257 soutěžních utkání s bilancí 69 branek a 51 nahrávek. V klubu postupně prošel dorostem, juniorkou, zažil neslavný sestup A-týmu z extraligy, i o to slavnější návrat mezi tuzemskou hokejovou smetánku. Ještě minimálně dvě sezony pak bude oblékat dres s Éčkem na hrudi.

Svými výkony si Ondřej Beránek opakovaně vysloužil i nominaci do reprezentace

V klubu působí už od sezony 2012-13, s juniorkou si zahrál i mezinárodní MHL

Statistiky Ondřeje Beránka