HC Energie Karlovy Vary

Osmnáctka na úvod MS padla. Csabi se blýskl gólem i nájezdem

Česká reprezentační osmnáctka na úvod světového šampionátu podlehla Slovensku 2:3 po samostatných nájezdech. Svěřenci trenéra Jakuba Petra sice stáhli dvougólový náskok soupeře, v nájezdech už byl ale úspěšnější soupeř.

Český tým nevstoupil do úvodního duelu na světovém šampionátu dobře. Po dvou brankách Cedza prohrával před polovinou utkání už o dvě branky.

V závěru druhé třetiny ale díky dvěma slepeným zásahům dokázal srovnat. Nejprve v čase 37:38 udeřili z rychlého protiútoku, kdy karlovarský útočník Adam Csabi backhandem překonal Urbana. O chvíli později vyrovnal brněnský talent Eduard Šalé na 2:2.

Třetí třetina ani prodloužení už ale další branku nenabídly, a tak se šlo do nájezdů. V nich se opět prosadili střelci, kteří skórovali v základní hrací době. Nejprve se prosadil energetik Adam Csabi, ve třetí sérii Šalé, jenže Slováci dokázali rozstřel otočit a získat dva body za výhru.

Adam Csabi ale nebyl jediným energetikem, který do utkání zasáhl. V první obraně nastoupil Matteo Kočí, z pozice třináctého útočníka naskočil Matyáš Adámek. Brankář Adam Dybal tentokrát nebyl ani na lavičce náhradníků.

Další utkání čeká na český tým po dni volna v sobotu, kdy od 17 hodin vyzve reprezentaci Německa.