HC Energie Karlovy Vary

Pešout: S výkony hráčů jsem spokojený, tahali jsme ale za kratší konec

Sezona energetikům v sérii s Pardubicemi skončila, hlavní trenér Martin Pešout ji ale hodnotí pozitivně. ,,My jsme s tím ročníkem spokojeni. O kousek jsme zase posunuli náš výkon, vloni jsme uhráli 72 bodů, letos to bylo 73. A to jsme letos ozkoušeli i šest mladých hráčů, což jsme si vloni dovolit nemohli," říká karlovarský lodivod.

Pane trenére, jak byste zhodnotil nedělní utkání s Pardubicemi?
Znovu jsme do toho zápasu dobře vstoupili. Nedokázali jsme ale dát gól z těch šancí, co jsme měli. Pak se nám nepovedla ani první přesilovka, kterou jsme měli a tím jsme pustili hosty do hry. Ve druhé třetině tam byly znovu situace, ze kterých mohl za stavu 0:0 padnout gól. V celé sérii jsme ale měli problém s produktivitou. Pak rozhodlo jedno zbytečné vyloučení a hra 4na3. Poté nás srazil zbytečný gól na 0:2, který jsme soupeři darovali sami. Třetí gól už asi úplně to utkání rozhodl.

Bylo potřeba nějak krotit Filipa Novotného, který tam často zasahoval protihráče?
Tak to k tomu asi trochu patří. To se ale ze střídačky špatně koriguje. My jsme mu o přestávce říkali, ať to trochu zvažuje. Za stavu 0:3, když se nechal vyloučit Václav Skuhravý, tak už to asi neunesl ani on. Myslím si ale, že do té doby nás výborně držel. Co se stalo před začátkem série nás mrzí. Jsem rád, že se stihl vrátit z karantény a ukázat, že je stále gólmanem číslo jedna.

Co se stalo Filipu Novotnému před začátkem série?
Měl v rodině těžký průběh Covidu, takže jsme ho dali na pět dní do izolace na hotel, ani s námi netrénoval. Báli jsme se, aby se to případně nerozneslo do týmu. Na to se ale nechceme vymlouvat a snižovat tím pardubický výkon. Dynamo si postup zasloužilo, mělo lepší mužstvo. I tak jsme měli chvíle, kdy jsme je mohli mnohem více potrápit. Až na ten jeden zápas jsme ale ostudu neudělali, za což jsem hráčům poděkoval. Bohužel v tom posledním týdnu šlo vše proti nám, neměli jsme ani jednoho zdravého obránce, což nepamatuji za celých patnáct let co trénuji.

Jste spokojen s tím, jak se k tomu tým po debaklu v druhém utkání série postavil?
Dnes rozhodl ten třetí gól. My jsme ještě za stavu 0:2 věřili. Protože v Pardubicích se nám to povedlo snížit na 1:2 a v powerplay jsme mohli vyrovnat. Po tom třetím gólu už ale bylo cítit, že nemají moc sil. Já jsem spokojený s tím, co hráči předváděli, ale bohužel jsme tahali za kratší konec.

Jak celkově nahlížíte na tuto sezonu?
My jsme s tím ročníkem spokojeni. O kousek jsme zase posunuli náš výkon, vloni jsme uhráli 72 bodů, letos to bylo 73. A to jsme letos ozkoušeli i šest mladých hráčů, což jsme si vloni dovolit nemohli. Nemůžeme být ale spokojeni s tím, co se nám stalo před startem play-off, do kterého nenastupoval žádný z beků zdravý. Plutnar s Rohanem, naši nejlepší obránci, tu sérii nehráli vůbec.

Jaké máte výhledy do další sezony, budete chtít zkoušet další mladíky a znovu vylepšit ten bodový zisk?
Díky rozhodnutí výkonného výboru o tom, že se bude zase sestupovat se budeme muset soustředit, abychom nesestoupili. Budeme se tomu muset přizpůsobit a nakoupit hráče, kteří už v extralize zkušenosti mají.

Související články