HC Energie Karlovy Vary

Černoch: Sezona nebyla špatná, pozitivně ji ale hodnotit nemůžu

Zklamání na něm, stejně jako na jeho spoluhráčích, bylo po vyřazení pochopitelně vidět. Jiří Černoch zažil z osobního hlediska nejpovedenější sezonu seniorské kariéry, nicméně cesta jeho i energetiků skončila v předkole.

Celek z lázeňského města si ve třetím střetnutí sice ještě dokázal v dramatickém utkání vybojovat prodloužení série, čtvrtou bitvu s Pardubicemi ale nezvládl. Energii srazily především dvě individuální chyby, díky kterým se hosté dostali do pohodlného vedení 3:0.

Karlovarští živili naději až do posledního zápasu, v němž se lámal chléb. „Asi bych řekl, že tomu tak bylo. Tím třetím utkáním jsme odčinili ty dva prohrané zápasy a bylo to otevřené. Myslím, že v posledním zápase to zlomil první gól, který jsme dostali. Do té doby to byl vyrovnaný zápas a čekalo se na tu chybu. Tu jsme udělali my,“ líčí Jiří Černoch.

Po vyřazení se samozřejmě hledala slova jen těžko. „Každý, kdo dělal nějaký sport, to ví. Je to samozřejmě strašně těžké. Je to něco, co člověk miluje a teď zase nebude pět, šest měsíců nic. Konec sezony asi nikdo nemá rád, bohužel je to tak,“ smutní rodák z Klatov.

Jak se celkově za letošní sezonou, v níž se Energie kromě koronavirové situace musela vypořádat i s často zaplněnou marodkou? „Myslím si, že sezona to nebyla vůbec špatná. Bohužel všichni se koukají na to, jak skončila. Asi těžko se dá sezona hodnotit pozitivně, když vypadneme v předkole. Teď je asi brzy na nějaké rozsáhlejší hodnocení, ale nemůžu říct, že by byla úspěšná.“

Z osobního pohledu ale za sebou má Jiří Černoch bodově nejúspěšnější ročník ve své seniorské kariéře. Bojovný centr nasbíral v jednapadesáti zápasech základní části čtrnáct gólů a dvanáct asistencí, ve vyřazovací části se ovšem neprosadil.

„Jak říkám, základní část byla celkem povedená i z mé strany, ale v tom play-off se prostě nepodařilo naší lajně prosadit se. Teď to momentálně nemohu hodnotit kladně,“ říká čtyřiadvacetiletý útočník.

Byť není po vyřazení jednoduché přepnout na novou sezonu, Jiří Černoch do ní má optimistické vyhlídky. Pohromadě by měla zůstat jeho formace s Martinem Kohoutem a Petrem Koblasou, kteří se spolu především na konci základní části sehráli a řekli si o pozornost.

„Musím říct, že výstroj teď nechci hodně dlouho vidět. Samozřejmě se těším na příští rok, těším se, až se zase bude hrát hokej. Musíme co nejvíce odpočinout a nabrat nějaké mentální síly, protože ta sezona, ať se to nezdá, byla extrémně náročná. Ty zápasy šly rychle po sobě,“ přiznává Černoch. „Měli jsme dobrý konec, ale musíme hrát celou sezonu. Já věřím, že na to navážeme na začátku příští sezony a ta bude ještě lepší, než ta letošní,“ věří forvard s jednadvacítkou na zádech.

Související články