HC Energie Karlovy Vary

Každý z nás tam nechal všechno, hodnotí smutně Jakub Flek

Bojovali, ale nepodařilo se. Energetici v neděli odpoledne ještě chtěli minimálně prodloužit sérii předkola s Pardubicemi, na soupeře ale recept podruhé nenašli. Hodnotit, zda jde o úspěšnou sezonu nebo ne, je ještě brzy, Jakub Flek ale spokojený nebyl. Věřil si na víc, teď musí překousnout porážku a s tím konec sezony.

Jakube, jak bys zhodnotil poslední zápas a celou sérii?
Soupeř vyhrál zaslouženě, byl celý zápas lepší, zase jsme tahali za kratší konec, když jsme je pustili do vedení, proti takovému mužstvu se to těžko otáčí. Včera se nám to podařilo, dneska už bohužel ne.

Kolik vám vůbec po tom sobotním zápase zbylo sil?
Asi málo na to, abychom vyhráli. Já si na to věřil, věřil jsem, že ještě nějaké síly posbírám, byť to otočení včera bylo náročné. Hrálo se dlouho, ale soupeř hrál taky stejně dlouho jako my, takže síly by měly být nějak rovnocenné. Bohužel jsme ten zápas nezvládli.

Jak náročná byla celé série po fyzické stránce? Pardubičtí hráči měli celkově výškovou i váhovou převahu.
Zabrat ti dá každý zápas, navíc v play-off, kde už se hraje na krev. To je úplně jedno, jestli proti tobě stojí velkej nebo malej chlap, ten je zase rychlejší, velkej tvrdší. Náročné to samozřejmě bylo a mně nezbývá než pogratulovat soupeři za to, že nás přehrál a popřát jim hodně štěstí do dalších bojů.

Kde se to dnes podle tebe zlomilo, byla to ta druhá třetina?
Zlomilo se to tím, že jsme zase soupeře pustili do vedení. My jsme v té sérii prohrávali každý zápas a jak se říká, tu káru pak tlačíš do kopce a byla sakra těžká, protože tam mají hromadu zkušených hráčů a byť se nám to včera povedlo, dnes jsme to už nedokázali.

Herně jste vyloženě horší nebyli, rozhodly ale individuální chyby. Mohlo to být tou nezkušeností?
Nějaká ta nezkušenost v tom roli asi hrála. Když ale vezmu konkrétně ten dnešní zápas, tak Pardubice byly lepší i herně. Jak jsem říkal, mají hromadu zkušených hráčů, kteří už mají nějaké to play-off za sebou. Někteří naši kluci to hráli poprvé v životě, někteří teprve podruhé, prostě jsme na tu nezkušenost trochu dojeli. Ale zase tím, že jsi mladý, tak o to víc by si měl mít chuť, měl bys tam nechat a odevzdat všechno. Věřím, že každý z nás tam všechno nechal, bohužel jsme udělali chyby, které soupeř potrestal, to už je hokej.

Co říct na adresu brankáře Kloučka? Ten vás během těch čtyř zápasů slušně potrápil...
Brankář Klouček chytal výborně, všechny zápasy bylo hrozně těžké ho překonat. Kluci tam měli tutové šance, kdy jeli sami na branku, ale on je prostě podržel. To stejné zase Novas (Filip Novotný) včera nás. Na dobrém gólmanovi to stojí a měly ho oba týmy. Klobouk dolů před ním a budu se opakovat, ale přeju jim hodně štěstí, protože mají dobrý a zkušený tým.

Je určitě brzy na nějaké větší hodnocení, ale dá se předkolo považovat za úspěch?
No, úspěch... Pro mě by byl úspěch, kdybychom postoupili dál. Teď se to ve mně trochu pere. Nechci říct, že to byla neúspěšná sezona, ale když jsme chytli Pardubice, tak jsem věřil, že bychom je mohli udělat a věřil jsme do poslední vteřiny, že na to máme. Pro mě je to trošku zklamání, ale tým asi předvedl to, na co měl, nechali jsme tam všechno. Nemůžu říct, že by se na to někdo vykašlal, nebo že by někdo nebojoval. Jak jsem říkal, chyby se udělaly, soupeř je potrestal a tak to je, není na co se vymlouvat.

Jak bys to viděl z osobního pohledu?
Já tohle nerad hodnotím, to nechám na trenérovi. Já ti nemůžu říct, jestli jsem hrál dobře celou sezonu nebo ne, můžu to vidět z nějakého svého pohledu, ale to by sám hráč hodnotit neměl. Samozřejmě začátek sezony, byl tady Kašička s Laukičem, fantastičtí hráči, dařilo se nám, pak odešli, ale s tím se tak nějak počítalo. Ta sezona plynula, vyvíjela se, cíl byl udělat play-off, minimálně předkolo, to se povedlo. Jak jsem ale říkal, já jsem si věřil, že můžeme jít dál, bohužel se to nepovedlo.

Související články