HC Energie Karlovy Vary

Po repre pauze do Třince. Vyloupí ho Energie i napodruhé?

Extraliga se vrací po reprezentační pauze zpět. Karlovarskou Energii čeká ostrý start. V úterý se představí na ledě Třince, který stoupá tabulkou vzhůru. Už jednou se ale energetikům podařilo led Ocelářů dobýt. Povede se to i napodruhé? Utkání startuje v 17:20 a sledovat jej můžete na stanici O2 sport.

Kde utkání sledovat: Online přenos

Po nevydařeném vstupu do sezóny se Oceláři zvedají. Aktuálně jim v tabulce patří čtvrtá příčka za pětačtyřicet získaných bodů. Z posledních třech zápasech vybojovali svěřenci trenéra Motáka sedm bodů a inkasovali pouze dvakrát. Výborná defenziva je zdobila v Mladé Boleslavi, kde zvítězili Oceláři 3:0. Stejným výsledkem vyhráli v posledním utkání před pauzou na ledě Pardubic. A to na ledě lídra nastoupili v hodně neúplné sestavě. Chybělo hned několik opor. V sestavě nebyli kromě dlouhodobě zraněného Vrány ani Nestrašil, Hudáček, nebo Buček. Kdo z nich nastoupí již v úterý proti karlovarské Energii?

Vzájemné zápasy jsou letos zatím vyrovnané a vždy zvítězil hostující celek. Energetici vyhráli ve třetím kole na třineckém ledě 2:1. V kole šestnáctém ale podlehli stejnému soupeři na svém ledě vysoko 2:6.

Produktivita Třince už několikátý rok stojí na nestárnoucím Martinu Růžičkovi. Dnes již sedmatřicetiletý kanonýr má na kontě již třicet kanadských bodů (13+17). O deset bodů méně má na kontě slovenský buldok Marko Daňo (12+8). Dalším v pořadí je osmnáctibodový Andrej Nestrašil (1+17). Produktivitu obránců vede Jakub Jeřábek (2+11). Jasnou brankařskou jedničkou je letos v Třinci Marek Mazanec, jehož úspěšnost zákroků činí úctyhodných 93,60%.

SESTAVY Z PŘEDCHOZÍHO UTKÁNÍ

HC Energie Karlovy Vary: Habal – Huttula, Pulpán (A), Bartejs, Stříteský, Rulík, Havlín, Krajčík – Rachůnek (A), Gríger, Koffer – Koblasa, Černoch (C), Kohout – Redlich, Jiskra, O. Beránek – Kofroň, Kružík, Chalupa..
HC Oceláři Třinec: Mazanec – Čukste, J. Jeřábek, Havránek, Marinčin, M. Doudera, Zahradníček, Jaroměřský – Daňo, Marcinko, M. Růžička – Svačina, Voženílek, Kurovský – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Lyszczarczyk, Haas, Hrňa

Z ŠATNY ENERGIE

Po krátkém volnu, které využili hráči k odpočinku, se od středy plně začali připravovat na další těžké zápasy. A co konkrétně bylo jejich tréninkovou náplní? Věci, které se v posledních utkáních nedařily. Hráči se nejvíce zaměřili na přesilové hry a celkově hru v útočném pásmu.

Radost trenérům udělal fakt, že měli po delší době k dispozici takřka celý kádr. Kromě reprezentantů Jiřího Černocha s Ondřejem Beránkem chyběl v tréninku pouze dlouhodobě zraněný obránce Michal Plutnar. Naopak zpět v plném tréninku se po vleklých zraněních objevili Martin Rohan s Janem Hladonikem. Oba hráči by již měli být trenérům k dispozici.

Související články

Reportáž | út 20.12.2022

Energie odjíždí z Třince bez bodů